Pluisje is gequilt

De hele middag ben ik aan het quilten geweest, nou ja, met af en toe wat heen en weer lopen, stofzuigen en dweilen (de kerstboom is er uit, met achterlating van bijna een halve vuilnisbakzak vol met naaldjes), en zo hoort het ook: tussen het quilten door regelmatig in beweging komen om de spieren los te maken, anders ben je rijp voor de fysio.

De tussenvulling quilt lekker, hij is wel erg dun met gevolg dat het quiltwerk niet zo in de stof/vulling zakt als bv bij de wollen tussenvulling. Hij plakt daarentegen goed tegen de lagen stof aan, dus je hebt minder kans op plooivorming aan de achterkant, bij het vouwen en duwen van de quilt door het gat van de naaimachine bleven de lagen perfect tegen elkaar zitten. Het valt ook heel soepel! De verkoopster van Aztec zei dat deze tussenvulling niet geschikt is voor een wandquilt, omdat de vulling op den duur gaat uitzakken, maar voor op een bed is hij perfect, omdat hij heel mooi over de randen valt. Wil je het afgeven van pluisjes op de stof beperken, dan kan je de achterkantstofrand over de vullingrand heen op de top vouwen en vastrijgen, dan zie je niks van de vulling en zit je ook niet onder na afloop.

Ik ben klaar met Pluisje, hij meet (zo uit het hoofd) 220 x 240, er is nog niet eens 1 klos King Tut ingegaan van 500 yards, en ik heb met dezelfde garen net geen 4 spoeltjes opgemaakt (4e spoel zit nog voor 1/3e vol).

Nu nog bijna 10 meter bies maken en opzetten, pas als-ie klaar is zal ik weer een foto showen. Hij is op deze manier doorgequilt:Photobucket

maar ik werkte niet van links naar rechts, maar door de quilt door het gat van de naaimachine naar voren te schuiven of door het gat naar me toe te trekken.

Je kan hetzelfde motief ook zo maken, je vult dan gelijk een hele cirkel in op de terugweg:

0 gedachten over “Pluisje is gequilt

  1. ingrid

    Heel duidelijk zo hoor.. en het schiet lekker op. het is een leuk patroon wat je op veel soorten blokken kunt gebruiken !!
    Wat jammer dat die bamboo zo pluist..mmm…zal het in het achterhoofd houden..