Plakkerige zondag

En hierna houd ik op met die gekke titels hoor, alleen vandaag nog even doorbijten. November alweer, poeh, over zes weken staat de echte kerstboom weer in de kamer, het kopen van een kunstboom stellen we nu echt nog een jaar uit, want welke idioot gaat nu als sardientjes in een blik in een tuincentrum kerstinkopen doen? ?

De auto naar de garage brengen is er gisteren niet van gekomen,  toen Suzanne hoorde dat ik hem ging verkopen zei ze: “Maar niet de radio he, die ga je er toch uithalen, want die heb je van ons gekregen!” Jee, daar had ik helemaal niet aan gedacht, en toen ik zei dat ik hem er niet zelf uit kan halen en dat dit dan door de garagemonteur moet gebeuren, bood ze gelijk de hulp van haar vriend aan die gouden handjes heeft. Ik hoorde ze met hem praten, en hij zei “5 minuutjes werk”, en zondag heeft hij tijd.

Mijn auto moest nog wel uitgemest worden, en geloof me, het woord uitmesten is niet overdreven; ik haalde er drie (!) grote boodschaptassen aan spullen uit, het leek wel of ik er in woonde ??

Achter in het dashbordkastje zat wat kleverigs aan de bekleding vast, een gesmolten salmiak lolly, het stokje brak af toen ik het er wilde aftrekken, de lolly zat muurvast, hier ben ik wel even zoet mee geweest, voorzichtig bikkend met een schroevendraaier, en het is helaas niet helemaal weg, net als de gesmolten pepermuntbal in de opbergplek (console) tussen de voorstoelen, de tijdens het rijden uit de hand gevallen, onder de stoel beland en nu kleverig winegums, meerdere Mentos-snoepjes in de rails van de voorstoelen, de dubbelzoute dropjes onder de matten van de achterbank die zo vast zaten dat ik even dacht dat het verweerde kunststof doppen waren.
Een half leeggegeten rol mentos snoepjes lag onder een stoel, naast een leeg M&M zakje, daarnaast twee half volle waterflesjes en een nog dicht zakje Mentos pepermuntballen (zie je wel, ik wist dat ik ergens in de auto nog een zakje moest hebben!). In de opbergzakken achter op de voorstoelen vond ik tig pakjes zakdoekjes, een paar werkhandschoenen, twee reflectiehesjes, drie half vergane plastic tassen, de plattegrond van Brighton, kersensteeltjes, gebruikte tissues, leeg tictacdoosje, en een cassettebandje van de Tinkerbells. En dan nog de ruitenkrabber en ijsvrijspray, ramensponsje en brillenpoetsdoekje, twee zonnebrillen en een lege brillenkoker.
Twee pakjes met BlueWonder doekjes, een dicht en een aangebroken zakje met wegwerp mondneusmaskers, een ziplockzakje met zelfgemaakte maskers en dan de nodige kleine lege afvalzakjes. Het boekje van de Volvo met daarin alle onderhoudspapieren en de handleiding zat in het dashbordkastje, een beetje vastgeplakt aan de salmiak lolly. Het doosje met reservelampjes en zekeringen lag er los naast. En dan heb ik het nog niet over de kofferbak gehad ?

Eenmaal leeggehaald ging de stofzuiger er door, achtervolgd door sopdoekjes, en tevreden over het resultaat nam ik gelijk de auto van DH onder handen, ik was zo lekker bezig.

Om de auto nou radioloos van de hand te doen vond ik wel erg kaal, gelukkig had ik de originele Volvo radio bewaard, maar waar? In ons vorige huis wist ik het zo te vinden, maar nu, geen idee. Alle kasten doorgespit, de hele garage uitgemest, en uiteindelijk -na twee uur- vond ik de doos in het gereedschapskastje naast de boormachine, uiteraard, een hele logische plek, wat een opluchting. 

De stoep voor en de oprit lagen bedekt met bladeren van oa de Japanse kers, met een klein half uurtje vegen was de boel opgeruimd, ik haalde er een volle grote blauwe afvalzak aan blad weg onder toeziend oog van Jon, die me vanachter het raam naast de voordeur in de gaten had gehouden. Hem ontging niets, dus toen Loki via de boom op de overkapping sprong om naar mij te kijken
D88558E8-6496-4DC5-9A1B-2D7B30C35975
was hij naar boven gerend om haar te begroeten bij het raam E3FBBC54-3DC0-4B0F-BAB5-4E960B51661B
Hij wilde gezellig naast haar zitten om zo samen over de rand hangend naar beneden te kunnen kijken
780D4C2B-0310-4861-8F6D-0FF12786F5A2
Maar daar wilde ze niks van weten
08AC47C4-D33B-4BE4-8932-C575712C4942
En Jon had het voor het nakijken. 
Suzanne en Ferry kwamen eind van de middag, de radio was in no-time uit de Volvo gehaald, en morgen brengen we hem weg, ik hoop dat hij op eigen kracht start  ? We hadden een gezellige namiddag en avond, op gepaste afstand samen gesmuld van het eten van de Chinees en lekker bijgekletst, want dat was toch al weer een paar weken geleden. We missen het mekaar kunnen aanraken, het is zo onnatuurlijk, maar mekaar zien maakt veel goed. Een maaltje Chinees eten en een zak Hupkes gingen na de koffie mee en nadat ze weg waren gereden gingen DH, Jon en ik weer naar binnen. En met de wind loeiend om het huis is het binnen goed toeven, met de voetjes omhoog, kat op schoot en lekker nagenieten.

3 gedachten over “Plakkerige zondag

 1. Renske

  Die mensen die naar een kerstshow gaan, die heb je. Je zal maar eens gewoon thuis blijven.
  De volvo was dus eigenlijk ook een ‘snoepwinkel’. ?? Wat een werk heb je eraan gehad.

 2. Truus

  Ijsklontjes op de restanten leggen en dan kun je het na een minuutje zo er afhalen.
  Gezellig dat jullie elkaar nog zien. Heb de ‘kinderen’ al bijna 2 maanden voor het laatst gezien en de oudste nog langer geleden.
  Succes met de verkoop van je auto.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Judith

  Ja lekker even knuffelen met mijn moeder dat mis ik. Zien maakt veel goed, maar even knuffelen zou pas fijn zijn.

Reacties zijn gesloten.