pips

Gisteren had ik mijn moeder verteld dat ze lekker thuis kon blijven komende week (en de week daarop) omdat het toch wel goed genoeg gaat met me om zelf alles te doen thuis (met wat hulp van de kids kom ik een heel eind). Mocht het niet gaan dan bel ik en komt ze, maar ik wil het toch proberen. Ze was blij en een beetje bezorgd, maar had er vertrouwen in dat ik ook echt aan de bel zal trekken als het niet gaat. Nu heeft ze ook een beetje vakantie. De kinderen zien het als weer een stap vooruit, dat ik het alleen aan kan en dat is ook fijn. Het was vanmiddag wel stil met iedereen op school/werk en ik alleen in de kamer, maar ik vond het niet vervelend. Komt vooral ook omdat ik me nu geen zorgen meer maak over mijn gezondheid.

Vanmorgen stond ik op met een bleek gezicht vol met rode plekjes onder mijn ogen, die gelukkig in de loop van de dag een beetje wegtrokken. Mijn schoonzus kwam poetsen vanmorgen

en toen het koffietijd was kwam een vriendin lang met een bos gele tulpen, die heel fleurig in de keuken staan. Lekker gekletst.
Ik heb wat geluierd de rest van de dag en een boek uitgelezen, moest ook gebeuren. En verder genoten van de vogels die volop genoten van het voer wat Evelien zondag had aangevuld. Het sneeuwde toen ze bezig was, en toen ze weer binnen was begin het zonnetje weer te schijnen. Gek weer die dag, met ook een snijdende koude wind. Vandaag enkel zon en wind.

Tussen de middag en na de middag ben ik met Suzanne bezig geweest om een topotoest in haar hoofd te krijgen. Gelukkig waren we voor het eten (zuurkool) klaar en de toets die ik haar gaf na het eten was een 10 waard. Allemaal weer opgelucht.
Morgen gaat Perry met Suzanne naar de orthodontist om te bespreken wat er moet gebeuren met haar kiezen; trekken om ruimte te geven voor de hoektanden of niet. Spannend.
Morgen ga ik kijken hoe ver ik kom met de Sunny side up quilt; ik heb stof gevonden voor de achtergrond, en ik denk dat het mooi wordt. Het zijn niet allemaal batiks, ik heb mooie marbles, ook uit de keuken van mijn moeder.
Nou lekker aan de koffie die ik van Tim net kreeg en kijken of er nog een appelflap over is van zaterdag. De schuimtaart en slagroomtaart zijn wel al op.

0 gedachten over “pips

  1. ria van der Drift

    Weer een stapje vooruit Shirley, maar houd wel de rem er een beetje op. Geniet maar van het zonnetje en alle lente voorboden die je nu gaat ontdekken. Ik zag bij mij in de tuin de hyacinten al aardig omhoog komen . groetjes Ria

  2. @nica

    Shirley spannend weer alleen, heerlijk om poetsservice te krijgen 😉 inderdaad een stevige waai foto van Evelien!
    hier ook een topo toets gestampt 😀 oost zuid-oost Azië , het is voor ons altijd een sport debiele namen te verzinnen voor hetgene je niet zo goed kunt onthouden…. “Sjoel” voor Seoel en ” jankt-ze-kiang”voor Jangtsekiang’ (grote rivier in china…) succes Suzanne