Paal en perk

Eergisteren voelde ik me net een vliegende keep tussen het koken en wegbrengen van eten door, dit kwam omdat de tuinman onverwachts belde dat hij even langs kwam om naar de schutting te kijken die met een touw recht gehouden wordt aan de straatkant.

65BE49F6-2378-45AD-B546-816B922E3FB4
Waar ik dacht dat de paal gewoon los stond bleken alle palen geheel of gedeeltelijk doorgerot te zijn net op grondhoogte. We hebben het hier over de palen die drie jaar geleden geplaatst waren door een ander bedrijf, je snapt dat de stoom uit onze oren kwamen toen we dat hoorden, hoezo “die staan er over 15 jaar nog”? Het worden nieuwe banksia palen aan de kant van de weg, en hoogst waarschijnlijk in overleg en samen betalend met de achterburen Thuja coniferen aan de achterkant grenzend aan de oprit van de achterburen. Hopelijk kan de tuinman dit zo snel mogelijk doen ergens in januari. We krijgen binnenkort een offerte en dan gaan we daarmee naar de achterburen

De vlinderstruik bij de vijver kan wel blijven staan, maar de mooie oranje vuurdoorn die hierachter tegen de schutting staat niet, ik hoop dat de tuinman hem met de graafmachine met flinke kluit kan uitgraven en dan tegen de schutting bij aan de straatkant zetten. De andere vuurdoorn en klimhortensia achter ons tuinhuisje staan tegen de eerste twee schermen vanaf de garage van de achterburen, deze moeten blijven staan koste wat kost. Hier een foto van toen we hier terug kwamen wonen, nog voordat het tuinhuisje er stond.
IMG_3924
De achterburen hebben de hortensia nu ook aan hun kant mooi bijgehouden en ziet er goed uit zag ik gisteren, toen ik met de meetlint op hun oprit liep om de tuinman te helpen met opmeten; ik kan me niet voorstellen dat ze tegen hun garage aan een conifeer willen hebben. En voordat de hele lengte schutting was, hield de leylandii ook op bij deze twee schermen. De leylandii moest er uit, aangetast en half door vanwege een schimmel. Door het plaatsen van de schutting kregen we er bijna een meter tuin bij,  en door het terugzetten van een groene afscheiding zijn we dat weer kwijt maar het is veel mooier dan een schutting en ook voor de vogeltjes is het fijner. 

2 gedachten over “Paal en perk

  1. Truus

    Je hebt het druk met voor kok ‘spelen ‘ en nu de verrotte palen. Kun je geen verhaal halen bij degene die deze palen heeft geplaatst?
    Gelukkig dat je buurman struiken wil want toen mijn buurjongen hier kwam wonen hebben ze radicaal de coniferen tot op de stam de takken aan zijn kant gesnoeid terwijl ze niet op zijn grond staan. Woest was ik! Ze staan nu nog net zo en ze blijven ook zo staan.
    Fijn weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.