Opruimwoede met resultaat

Soms heb je van die momenten dat je geen weerstand kan bieden aan een opkomend gevoel van opruimwoede, vanmiddag was het opeens zover. Stil in een hoekje zitten wachten tot het overwaaide had geen zin. Het werd nl. getriggerd door mijn zoekactie gisteravond naar een ventielslangetje voor Evelien, die in het bandenreparatieblikje zit, en welke ik in gedachte zo kon pakken, maar de theorie bleek toch angstig anders te zijn. Drie kwartier zoekwerk eer ik het eindelijk had gevonden, en ik moest aan de organisatie-tip van Yourganize denken, dat een opgeruimd huis je veel tijd bespaard. Aangezien ik de hele middag thuis moest blijven in afwachting op een bezoek van een monteur, dacht ik mijn tijd heel goed te kunnen besteden in de garage, te beginnen met die ene open kast, maar ik ging zo lekker dat ik ook de bovenkant van de kast er naast heb leeg geruimd op 2 dozen na (het stond vol spullen tot aan het plafond opgestapeld), en de kasten er tegenover. Deze heb ik niet van te voren op de foto gezet, maar neem maar van mij aan dat hier geen oppervlakte onbedekt was. Pas nadat ik klaar was, zag ik dat ik de kapstok was vergeten, veel van die jassen kunnen ook weg. Gelukkig hadden we nog een stapel lege bakken, zodat ik veel kon sorteren en zo weg kon zetten. Heel veel verlopen flessen frisdrank weg gemikt, en niet zomaar een maand verlopen maar 2½ jaar! Ik ben er bijna 3 uur aan bezig geweest, en toen was ook alles schoongemaakt, opgeborgen, weggegooid, of opzij gezet voor container of verkoop. Even meende ik een muis te horen in de hoek onder de kast, maar het bleek een zak vol spijkers te zijn die langzaam verschoof nadat ik gymschoenen had weggehaald; het had zomaar gekund, een muis, gezien de hoeveelheid katten- en vogelvoer dat voor het grijpen ligt.

0 gedachten over “Opruimwoede met resultaat

 1. Klaske

  Als je weer eens een opkomend gevoel van opruimwoede hebt, mag je ook bij mij langskomen hoor!!! Ziet er netjes uit Shirley!!En nu komt het moeilijkste nog, het zo houden…

 2. Hilde

  Hai Shirley

  Applaus en een sticker van de juf hoor ;-)!
  Je hebt flink aangepakt, mooi om te zien. En eh…bedankt voor al je reclame activiteiten, ik zou bijna denken dat je aandelen hebt in mijn bedrijf, LOL

  Groetjes
  Hilde

 3. Margeeth

  Hahaha, die Hilde brengt wel wat teweeg! Je kunt trouwens ook teveel opruimen, ik ben op dit moment constant overal naar op zoek, omdat we hier maar tijdelijk wonen staan heel veel dingen opgeruimd op zolder en als je het dan toch nodig blijkt te hebben dan is dat knap lastig.
  Frisdrank van twee en een half jaar over de datum kun je nog prima drinken hoor, daar krijg je niets van. Of het lekker is is een tweede, waarschijnlijk zit er geen prik meer in (weet je ook gelijk wat een vieze zoete troep frisdrank eigenlijk is).

 4. Bietje

  Ziet er netjes uit, dus nu heb je tijd over ?!?!?!?
  Overigens ben ik blij te lezen dat anderen ook etenswaar over de datum laten lopen. En dat ook daar kasten volgestouwd worden. Onder het mom weg is opgeruimd. Dat is heel herkenbaar.

 5. Hilde

  Een opruimwoede geeft het beste resultaat ! Jammer dat ze bij mij niet zo dikwijls langskomt. Jij het het prima aangepakt.