2e Pinksterdag

Begon bij ons om 10 uur 's morgens met een vierstemmige "Er is er een jarig…", en toen na het eerste liedje Tim nog zeer slaperig uit zijn ogen keek zette ik er een "lang zal hij leven"achteraan, en mocht dit nog niet genoeg zijn, dan hadden we de "Twee violen en een trommel en een fluit…" nog, maar na de 2e hieperdepiep zat zoonlief rechtop in bed, klaar om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Boeken, dvd's en cd's, en als klapper een grote monitor voor zijn pc, waarvan hij de helft aan bij moest betalen. Het was of dat, of een goedkopere -en niet naar zijn zin- beeldscherm krijgen, en aangezien hij zijn kleedgeld van afgelopen half jaar niet had uitgegeven, was de keuze niet moeilijk.

Ontbijten deed een ieder voor zich (dus niet gezamenlijk aan tafel), het eten bij de Argentijnse grillroom gisteravond werkte nog wel even door, hoewel ik vis had genomen en een giga toetje, op de kaart stond Tropische verrassing, en ik houd wel van verrassingen, en mijn moeder had er ook wel oren naar. We kregen elk een met vlaggetje en sterretje (vuurwerk) versierde halve ananas, een beetje uitgehold en opgevuld met aardbei- en pistache ijs, en nog stukjes vers fruit (mango, ananas en papaja), en het was zo lekker! Helaas kregen we er alleen een vorkje en lepeltje bij, en dus werd het flink hakken en steken om de resterende ananas te slachten, zo heerlijk sappig en zoet, jammie.

Vandaag werd er flink gelummeld hier in huis, duidelijk een zondag-gevoel, het was zelfs zo relax dat ik helemaal ben vergeten een foto te maken van de verjaardagstaart! Ongehoord, echt dit is het eerst in mijn carrière als moeder dat me dit overkomt. Hij zag er ongeveer zo uit, maar dan zonder fruit, en met gekleurde kraaltjes, en een keer zo hoog, dus eigenlijk lijkt hij niks op deze foto

Photobucketooh en nu bedenk ik me dat ik de kaarsjes ben vergeten te gebruiken! Ontaarde moeder! Maar ik heb wel 2 dagen slagroomtaart voor hem gemaakt, gisteren was het een grote vierkante, want we aten er met 8 man van, en vandaag heb ik een langwerpige slagroomtaart gemaakt (het biscuitdeeg had ik eergisteren al gebakken). Super lekker luchtig en geen gram vet zit er in, maar met de toevoeging van slagroom kom je wel aan je calorieën, but who's counting today (and the day before).  Today was my son's 18th birthday, we had a birthday cake yesterday and today, and both times I forgot to take pictures, so stupid! This is the first time for me not taking pictures on a birthday, ever! Photo above was taken last year, same guy, same cake, only this year it was bigger and no fruit, just candy on top. I did want to take the camera with me when we went out for dinier last evening, but kids complained and I obeyed. All this dieting must have effected my brains too.

Op de weblog van Wietske had mijn moeder gelezen over een duim ondersteunende handschoen die Wietske had gekocht bij Cotton Patch die haar ook wel wat leek. Onder de mom van baat het niet schaadt het niet, heb ik vannacht een paar besteld voor haar; mijn moeder heeft zoveel pijn in haar handen, vooral haar duimen, vanwege artrose. Hierdoor kan ze niet langer dan een half uurtje handwerken, en dat is toch zonde! We duimen dat het heel goed gaat helpen, en ik hoop dat de kleur haar ook mooi staat, en anders gewoon een ander kleurtje geven. 

My mum -who suffers from Artritis on both her thumbs- read on Wietske's blog about special gloves she bought at Cotton Patch , and so I ordered a pair for my mother, hope it helps. I hope it helps, for she can't quilt for more than half an hour a day.