opruimen

Moeten jullie eens hier kijken, op Marktplaats is er eentje d’r quiltboekenkast aan het opruimen. Als de link niet werkt, moet je bij categorie ‘boeken’ gewoon het woordje Quilt intypen. Werkt altijd en overal ☺

Hier in huis is er ook iemand aan het opruimen, Evelien heeft donderdag haar tentamen, en mag ’s middags de sleutel ophalen van haar kamer in Amsterdam. Spannend! Haar boekenkast is al leeg, kledingkast is zo te horen nu aan de beurt, het lijkt wel of ze aan het slopen is! En het lijkt wel of ze alles op 1 dag over wilt brengen, terwijl ze toch de volgende week heerlijk vrij is. Even praten, even afremmen, want ze moet toch een beetje ontspannen naar bed gaan wilt ze kunnen slapen. Ik zie dat ze selectief kleding uit haar kast haalt, en ik vraag of de resterende kleding voor Suzanne is. Niet dus, ze wilt gewoon 2 kledingkasten gevuld houden, eentje hier en eentje op haar kamer in Amsterdam. Huh? Ik ben hier nog heel erg groen in, maar volgens mij is het wel gebruikelijk dat alles -voor zover mogelijk- mee op kamers gaat. Hellupie!

Suzanne kwam daarnet bij me staan voor een welterusten kusje, en ze begon met een vraag: "Zeg mahamm, als Evelien over een paar dagen op kamers woont….", en ik maakte in gedachten de zin af, dat ze van kamer wilde ruilen. Maar nee, "mag dan mijn keyboard op haar kamer staan, zodat ik dan plaats heb voor een een echte tekentafel?" "Tuurlijk mag dat, Evelien neemt haar boekenkast mee, en op die plek past het keyboard precies denk ik." En ze liep met een grote grijns de kamer uit. Ik zal eens op marktplaats kijken of er een tekentafel te koop staat.

PS. De was doet ze op kamers, in het huis staan wasmachine en wasdroger en ze vroeg of we een wasrekje over hadden om aan de deur te hangen. Aah, slimme meid.

0 gedachten over “opruimen

 1. Laura

  Ach Shirley, nee joh, ze nemen echt niet alles mee hoor, die van mij sleepte gewoon elk weekend haar (vuile) kleding mee naar huis, om dit vervolgens weer gewoon in de wasmand te stoppen…. het enige verschil toen ze thuis woonde, dat er minder in de was ging, maar 1 tasvulling en dat scheelde heel veel!
  Succes met de verhuizing en schattig zusje die niet gelijk de kamer wil inpikken. Heel lief!
  Groetjes, laura

 2. Yvonne aka sommeke

  Gebruikelijk dat alles mee gaat?
  Oei, dan ben ik ook verkeerd bezig geweest. DD = volgende maand 2 jaren getrouwd, was daarvoor 5 jaren op kot en haar kasten hier zijn nog niet leeg.
  Ze overnacht hier nog wel regelmatig, makkelijk omdat ze in het Antwerpse nog judoles geeft.

 3. Mary

  mijn dochter gaat volgende week ook (weer) op zichzelf, maar er blijft hier nog een heleboel staan …….. en gelukkig heeft ze ook weer een wasmachine ter beschikking … wel ideaal hoor !
  Maar wel spannend hoor, voor het eerst op kamers !!! (en Evelien, succes morgen met je tentamen!)

 4. Henk

  Wij hebben hier ook nog een bulk spul van de 2 oudsten. Zou niet fijn zijn als in een keer alles weg was. Lekker zo, zijn ze toch nog een beetje thuis….
  Volgens mij liggen er in Hoek ook nog wel spullen van ons. In de tienerjaren laat je gemakkelijker dingen los dan wanneer je ouder wordt. Het sentiment gaat dan meespelen…

 5. Shirley

  Ja, da’s waar, ik ben er ook al een beetje van terug gekomen. Was haast bang dat ik de verkeerde indruk achter liet bij Evelien. En blijven er nu ook spullen van haar bij jullie achter?

 6. Merel

  Bij mij was het simpel: alles wat ik niet mee nam werd weggegooid, mijn vader kreeg mijn kamer. Dat was voor het eerst dat hij een eigen kamer had en zijn kamer (mijn oude kamer dus) was eerder klaar (behangen, schilderen, kasten timmeren en alles) dan mijn eerste kamer uit huis.
  ach, het zal bij iedereen wel anders gaan, als het maar van te voren duidelijk is dat je achtergelaten dingen kwijt bent.
  Nu zal Evelien gauw genoeg al die andere leuke rokjes en zo ook komen ophalen, denk ik zo maar eens.

  Groetjes, Merel

 7. astridvanbeers

  Ik kom hier, via via je kent dat wel. Bij ons is het nu anders. Onze dochter 26 heeft een heel klein appartement gekocht. En wij hebben nu in de opslag een heleboel spullen die ze nu niet kwijt kan! (Kast, studieboeken, verzamelingen uit haar jeugd ed)

 8. margeeth

  Volgens mij is dat helemaal hoe jullie als ouders en Evelien als je kind dat zelf in willen vullen. Toen ik het huis uit ging, nam ik alles mee en heb ik letterlijk geen nacht meer thuis geslapen. Vond mijn moeder verschrikkelijk maar ja, ik was al 24 dus dan ligt dat toch anders (als je studeert in de plaats waar je ouders wonen, je ouders weigeren om nog één cent te betalen als je het huis uitgaat en je tijdens je studie ook nog een stage loopt die eigenlijk voor na je studie bedoelt was, dan ga je dus niet zo snel het huis uit). Aan de andere kant hebben wij nu wel heel veel spullen tijdelijk opgeslagen bij mijn schoonouders op zolder. Die zolder stond toch leeg en omdat wij twee keer moeten verhuizen hadden ze dat zelf aangeboden, maar wel met de mededeling dat het echt tijdelijk moest zijn (ja, wat dachten ze dan…..). Volgens mij moet je zelf kijken wat jullie als ouders willen, het kan allebei, nog een sterke band met ‘het nest’ of gelijk uitvliegen. En haar dan heel goed duidelijk maken dat het natuurlijk niet zo is, dat als ze al haar spullen meeneemt ze niet meer welkom is.