Op schoot

Gistermiddag had ik net Jon naar buiten gelaten via de voordeur en wilde een mok thee inschenken toen drie bedelkonten mij met grote ogen aankeken, “En wij dan?”. Ik pakte een liquid stick en scheurde het topje er af, gelijk draaiden er twee om mijn voeten, Puk liep al naar de trap, want daar voelt hij zich het veiligst tijdens het snoepen van dit lekkernij. Toch besloot ik het deze keer anders te doen, en liep de kamer in, drie katten in verbijstering achter latend. Ze dachten zeker dat ik het helemaal zelf ging opeten.

Ik ging op de bank zitten, riep Sherlock, en maakte een knisperend geluid met de liquid stick, waarop hij gelijk naar me toe rende met Fay in zijn kielzog. Toen ik de stick bij mijn schoot hield ipv vooroverbuigend bij zijn neusje, snapte hij niet helemaal wat de bedoeling was, moest de berg nu echt helemaal naar Mohammed komen? Maar het lekkers kon hij ruiken en dus sprong hij op de bank, voorpootjes op mijn been en smullen maar.
Fay durfde toen ook, en even later had ik twee smikkelkontjes met hun voorpootjes op schoot 🎉 ik kneep niet meer in het stickje waardoor er dus niks meer uit kwam, en Sherlock stopte met likken en ging naast me zitten. Maar Fay bleef proberen en liet zich ondertussen aaien, en toen stopte ze ook met likken aan de stick maar bleef wel gewoon op schoot staan en begon te spinnen. Ze genoot van de aaitjes op en onder haar kopje, draaide een keer in het rond en ging op schoot liggen, bedelend om aaitjes. Ooooh als ik kon spinnen had ik het toen ook gedaan, wat leuk.

Puk kwam dichterbij en sprong ook op de bank naast me, en hij likte gretig van het stickje, maar zich laten aaien was nog een stap te ver, als mijn vrije hand een beweging zijn kant op maakte, deinsde hij terug. Sherlock kwam er ook weer bij, duwde Fay die ondertussen ook weer was opgestaan opzij, en met drie neusjes tegen elkaar likkend van het lekkers recht onder mijn neus was het zo genieten. Toen ze merkten dat het echt op was, sprongen ze van de bank en gingen ze zich tevreden wassen.

Van dit alles is geen beeldmateriaal, maar toen mijn lief later op de bank ging liggen en de katten in de buurt waren, reikte ik hem een stickie aan, geen joint maar een liquid stick. En toen kon ik wel filmen, alleen jammer dat het voetenbankje in de weg stond en ik bij het tweede filmpje maken niet wilde opstaan om het geluk niet te verstoren.

En daar komt Puk

Wat een feestje hè.

Na een tijdje Zwaan kleef aan te hebben gespeeld wilde Sherlock éven rust, éven een moment voor zichzelf, en dat vond hij hier op het voetenbankje
22E18076-75C2-4DDF-8B83-A2DD6534B973
Geen steek genaaid  gisteren, wel heb ik een autolading vol karton, een stoel, blikken hele oude verf, piepschuim en andere zooi naar de vuilstort gebracht, leuk werkje, het ruimt op in de garage en je bent er weer even uit hè. Ik hoefde alleen voor de stoel te betalen als zijnde grof afval; had ik alle materialen van de stoel losgemaakt, dan had ik het gescheiden kunnen inleveren en was het gratis geweest. Ik heb het ontmantelen vorige week geprobeerd, maar had niet het juiste gereedschap om al die nietjes te verwijderen, en dan is het echt niet leuk meer zoveel werk en kracht als me dat kost.  Dan maar meer betalen.

DH voelde zich de afgelopen dagen echt goed, had veel energie en hij reed gistermiddag zelf naar het bestralingscentrum, maar hij krijgt wel steeds meer last van het vasthouden van vocht, een bijwerking van de chemo; elke dag komt er wat bij,  en zie hier maar eens zonder plastabletten vanaf te komen. Het is doorgegeven aan de arts, dus afwachten maar. Ondertussen proberen we het met waterafdrijvende voedingsmiddelen, aspergesoep en een hapje bleekselderij mét dipsaus want dat is anders helemaal niet te nassen. Na vandaag nog tien bestralingen, de laatste krijgt hij volgende week op de dag van de derde (van de 4) chemokuur. Nog even doorbijten.

We zijn naar de serie Leonardo aan het kijken (ziggo on demand), wat een leuke serie! Over Leonardo da Vinci, voor het geval jeugdige lezers aan de andere denken, diCaprio. De middeleeuwse duizendpoot wordt door een hele woest aantrekkelijke acteur vertolkt, ik heb hem in een andere tv serie gezien maar kan toch niet op die naam komen
D67A1644-4C85-4E62-9465-F996D6C8AA11
Even googelen en ik weet het, ik weet het, maar dat ik niet op de naam van de serie kan komen kan ik niet uitstaan. Aaah, Poldark, is dat het niet? Nu wil ik wél even opzoeken of dit klopt. Paar minuten later: Yes, het klopt. Aidan Turner heet hij, en als hij zijn haren korter heeft en glad kamt en een net pak aanheeft herken je hem haast niet.

8 gedachten over “Op schoot

 1. Anne Marieke

  Wat geweldig, Fay op schoot!
  De aanhouder wint.

  Sterkte voor je DH en jou met de laatste loodjes.
  Petje af hoe jullie ermee omgaan.

 2. Renske

  Sterkte met de laatste, ware lootjes voor je man.
  Wat een genot dat Fay en Puk zo dicht bij je was en dat Fay zich liet aaien en ook nog bleef zitten.

 3. Ines

  Sterkte en hopelijk helpen de groentes om het vocht af te drijven.
  Heerlijk stel is het toch, zou ze zo overnemen van jou.
  Het is inderdaad de serie Poldark, met hem wil ik wel een beschuitje eten.

 4. Monique

  Ah…wat lief….likstick, je gaat inderdaad bijna zelf proeven, zo zitten ze te smikkelen. Sterkte met de laatste loodjes.

 5. Essie

  Yesssssss!!! Yes yes yes!!!
  Hier zat ik op te wachten…nu is de cirkel rond voor mij. Wat een ontzettend mooi moment is dit. Op dit moment heb ik gewacht. Toen ik ze binnen kreeg, zo jong, dacht ik maar aan 1 ding: als ze bij hun Forever Home zijn en ze geaaid kunnen worden, is de klus af. Echt af en wie anders dan jullie hadden deze klus kunnen klaren! Dank jullie wel voor al jullie geduld, respect en vooral liefde voor de kleintjes. Prachtig. 🙏🙏🙏

 6. Truus

  Dat is genieten nu ze zich laten aaien en nu Puck nog maar dat komt vast wel binnenkort.
  Blauwe druiven werken bij mij ook vochtafdrijvend en misschien ook bij jouw DH? En misschien wat meer bewegen op de goede dagen?
  Weet van iemand die elke dag van de chemo op een hometrainer zat om maar fit te blijven en dat hielp ook goed tegen de misselijkheid en vocht.
  Maar kan natuurlijk zijn dat die persoon een ander soort chemo heeft gehad. Sterkte en nog even volhouden!
  groetjes, Truus uit Drenthe

 7. Yvonne aka sommeke

  Oooh genieten van al dat kattengeluk!
  You can Perry, yes, you can! 🍀🍀🍀

Reacties zijn gesloten.