op een rijtje

2 manden vol was om te vouwen, 9 overhemden om te strijken, stumpworkhuiswerk dat af moet zijn voor woensdag, een stapel kerstkaarten om te schrijven waar je niet goed van wordt en wat doet mevrouw? Stof snijden voor een nieuwe quilt natuurlijk. En tegen half 3 is de top klaar, hij meet 55x 85 cm in de ruwe versie; er moet nog wat van de randen af en dan na het quilten komt er weer wat bies bij.Woven Ik heb deze gemaakt om als voorbeeld te dienen voor de workshop die ik nogmaals ga geven in Heerle, wegens doorslaand succes; de vorige voorbeeldquilt ligt terug op Suzanne’s bed en was vanwege het formaat wat intimiderend voor sommige dames. Deze heb ik van maar 2 stoffen gemaakt: een halve meter van die schitterende vurige stof van Moda Fabrics (gekocht bij de Bricoleur)  en iets van 30 cm zwarte stof, ik was eerst bang dat het te saai zou worden, maar omdat het zo’n beweging in de stof zit is het juist heel mooi.

Wat ik daarna heb gedaan kan je zien als je goed naar deze foto kijkt: Zipje kan het ook heel erg waarderen allemaal, hij heeft al een quilt uitgezocht die ik mag maken voor hem. Zipje2

0 gedachten over “op een rijtje

  1. Marjolein

    Die Yvonne, jij kent Shirley langer dan vandaag, dat is duidelijk. LOL Ik vind je vest ontzettend mooi Shirley, zoiets zou nou ook wel wat voor mij zijn. Maar op die site zag ik hem alleen in het zwart en tot maatje 40 geloof ik. Te klein dus. Sterkte met kaartenschrijven, de laatsten zijn hier gisteren op de bus gegaan, nog een hele klus om de goede kaart in de goede vlop te doen. :-))

  2. Guute

    De quilt is de max! Prachtig, die kleuren! En daarna heb je natuurlijk een sjaal gebreid en boekjes gelezen. Ja toch? Die wol van die sjaal komt mij bekend voor. Op de bee in Poperinge had Marleen er ook zo ene, door haar moeder gebreid. En ik wil die ook wel. De wol hebben ze bij Veritas hier in België.

  3. dineke

    Gek he dat het strijken van een quilt in wording zo heel anders is dan manden vol wasgoed. Je vlecht voorbeeld ziet er wel prachtig uit. Je was een demo quilt nodig dan is je tijd toch nuttig besteed toch?