Omdat het kan

Toen ik nog voor het ontbijt de PBD- zakken (met plastic, blik en drankkarton) buiten aan de lantaarnpaal op de hoek naast ons huis hing, zag ik een grote dode muis vlak naast de voordeur liggen. De katten waren toen net een half uurtje buiten en eentje had duidelijk niet stilgezeten. Ik wipte de muis met een stokje wat verder opzij, de eksters zouden het beestje later wel ophalen.

Na het ontbijt kwam Jon meehelpen met de krant lezen (ging dus bovenop de pagina liggen waar ik zat te lezen) en nam spinnend het nieuws met me door onder het genot van aaitjes op zijn buik. Zijn haren beginnen weer terug te groeien en er is gelukkig weinig meer van de poedel-look te zien bij zijn poten. Ik vertelde manlief over de muis bij de voordeur en gelijk ging Jon rechtop zitten en keek heel aandachtig naar de voordeur, alsof hij wilde zeggen “Waar bij de voordeur?”. We schoten in de lach, hij snapt dus echt wat we zeggen.

Ik ging naar boven en naaide de blokjes tot stroken en sneed het stitchery lapje op maat volgens de beschrijving, met Jon als controlebewaker 
IMG_9949
De stroken legde ik er toen naast en WTF? Waarom zijn de zijkanten te kort? Als ik die twee stippeltjeslapjes gewoon op 2” had gesneden ipv de 2,25” volgens het patroon, dan had het wel geklopt. Huh, snap jij het?
IMG_9950
Bizar
IMG_9951
Ik heb dus van die 2x 2,25” een kwart inch afgesneden en toen klopte het uiteraard wel.
Sherlock sprong vlak naast mijn strijkplankje op tafel, en schrok zo van het geluid van het strijkboutje, dat hij via de snijtafel weer op de grond sprong, Jon hierbij storend in zijn schoonheidslaapje.
IMG_9952
Blij dat het naaiwerk klaar is, morgen ga ik het sandwichen en dan lekker doorquilten. Ik denk wel dat ik de naadtoeslagen van de borders van het middenstuk af strijk, want a) ze schijnen door, en b) dan kan ik mooi rondom in de ditch quilten van het middenstuk voordat ik  daar los ga.  Volgens de beschrijving moest ik naar het middenstuk toe strijken. Raar. Nog raarder is dat ik het nog deed ook 🤪 normaal ben ik eigenwijzer  

IMG_9954
Ik heb ook veel te veel 9-patches gemaakt, (14 teveel🤣) deze komen vast wel van pas in een poppenwagen dekentje. En nu hangt het even uit het pad en buiten kattenpootbereik, mooi al die kleuren op de designwall. 
IMG_9955

Eén gedachte op “Omdat het kan

 1. Truus

  En zo heb je weer een quilttop af en klaar om gesandwiched te worden.
  Je was dus enthousiast bezig met de blokjesrand en zo komen altijd wel weer van pas ergens…
  Grappig hè hoe poezen reageren op wat je zegt….Jon die gelijk richting voordeur keek.
  Een rustig weekend voor jullie.
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.