OEQC, de klassiekere quilts

De eerste quilts die ik bij binnenkomst zag waren die van de tentmakers van Cairo, maar die had ik al vorige jaren gezien, en ik wilde graag wat nieuws zien, hoe mooi en knap gemaakt ik ze ook vond. Ik liep richting de trap en toen links af en zag een heleboel gezellige en mooie quilts hangen, sommige van vilt, anderen van gewoon katoen, en in de loop van de loop zag je de quilts moderner worden.
IMG_2588De maakster van al dit moois, Hannie Hennink,  kende ik van haar winkel Marin Patchwork, op de beurs in Alkmaar twee jaar geleden stond ze tegenover het kraam van Dorry toen ik daar met Dorien die kraam bemande. Klik op onderstaande foto om in mijn album van Hannie te komen,   Maastricht OEQC '15 deel 1
en toen was het tijd om verder te gaan, ik zag in de verte nog meer quilts en een zaaltje, IMG_2699 en daar naar binnen lopend viel mijn mond open, wat een kleurrijke quilts, en heel veel scrapsquilts gemaakt uit ontelbare kleine stukjes, en dan heb ik het over cm werk;  leuk te zien dat het niet alleen handwerk maar ook machinewerk was bij haar klassiek ogende quilts, zowel wat betreft patchen als doorquilten. Blanche Vandebroek zat erbij te handwerken, ze legde het een en ander uit aan aanwezige dames, oa dat ze hexagonquilts het liefste knoopte ipv doorquilten, vond ze gewoon mooier. Op de detailfoto’s is het quiltwerk (of knoopjes) ook goed te zien, als je weet waar je naar moet zoeken. Heel knap gedaan. Met het maken van scrapquilts werkt ze met twee stapels, lichte stof en donkere stof, en ze kijkt niet naar de stofprintjes als ze er eentje van de stapel pakt, ze laat het aan het toeval over. IMG_2635
Het was een vrij donkere zaal, niet alle donkere stofkleuren komen even mooi over op de foto, soms zelfs wat fletser dan in het echt, maar wat wel positief is, is dat het quiltwerk goed te zien is. Klik op onderstaande foto om in het album van Blanche te komen.
Maastricht OEQC '15 deel 2
Van alle gast collecties heb ik toestemming gevraagd en -op een groep na- ook gekregen om foto’s te maken, in mijn Flickr album te zetten en op mijn weblog., waarvoor veel dank aan de maaksters van al dit moois.

Eén gedachte op “OEQC, de klassiekere quilts

  1. jolie

    Ook dit bekeken en bewonderd.
    De “donkere” tinten spreken me aan … al gebruik ik ze zelf eigenlijk nooit.

Reacties zijn gesloten.