Oef, wat een dag!

Van half 11 tot kwart voor 5, een kwartier voor sluitingstijd, heb ik genoten van de quilttentoonstelling, je komt tijd te kort om alles goed te kunnen zien. Dat ik een uur aan tafel heb gezeten bij de Aurifill workshop om mooie metalic garens uit te proberen, scheelt wel, maar een mens moet toch ook even met de voetjes van de vloer. Het was dat, of aan de koffie met een waanzinnig lekker uitziende appeltaartpunt, nou, dan weet ik het wel.

Het is dat ik niet meer met lampen thuis wilde komen, want anders…Photobucket ziet er wel spooky uit he, en het is echt fel licht

Ik ben heel veel bekenden tegen gekomen, soms wist ik niet eens dat ik ze kende, tot ze hun blog-respons-naam noemde, zoals Anita A waar ik tegenover zat tijdens de Aurifill workshop (groen shirtje aan). En terwijl ik zo zat te freubelen achter de naaimachine, hoorde ik opeens iemand zeggen "Ik woon in Zweden", en toen wist ik al genoeg: Joke! (met de paarse trui aan), het was leuk om jullie in het echt te zien.

Photobucket Ik ben niet met legen handjes de auto terug ingestapt, echt niet! Mijn eerste aankoop was een prachtige hanger van glas aan een ketting, daarna kwam ik het kraam van Ina tegen alwaar ik een rolletje blauw scoorde, een rolletje goudband van Clover, voor ooit een Celtic oid te maken, bij Dorry kreeg ik tegen betaling (ze is geen liefdadigheidsinstelling) een pakketje met 10x 10tjes om het enige mandjesquiltje te maken (nee he, ook gij?), en wat te denken van het geweldige poezenpaneel? De andere ketting om een vrouwenhals is van een Duitse dame, zelf ontworpen, gemaakt van yo-yo's, versiert met kraaltjes, en ik vind hem geweldig!

Natuurlijk mag ik nog geen foto's laten zien van de tentoongestelde quilts, maar wel van de winkeltjes enzo een kleine compilatie

Ik heb wederom even staan kwijlen bij de longarm, en het houten quiltframe van Meeuws, maar ik heb het toch maar niet gedaan. Het lijkt me wel makkelijk, die van Meeuw, maar wat mij tegensteekt, is dat je een werkgebied heb van ongeveer 20 cm over de hele breedte van de quilt, en dat je dit gaat zien in het eindresultaat. Of zie ik dat verkeerd? Natuurlijk moet je in elkaar grijpend quilten, beetje golvend, maar dan blijf je toch op- en afrollen?

'Mijn' digi (onze digi, maar omdat ik de enige ben die hem bijna dagelijks gebruik, noem ik hem de mijne) heeft ergens last van, misschien een tik opgelopen, want opeens vertikte hij het om te focussen op een detail, en toen ik hem uit zette en opnieuw aan, begon de flitser te flitsen, terwijl ik nergens aan zat. Zwaar irritant, al dat blokkeren, ik deed er een keer zo lang over om iets op de foto te zetten, meerdere malen deleten omdat het er niet scherp op stond, en dan maar weer aan en uit zetten, pfff. Het beestje -een Sony spiegelreflex- is nog maar 6 jaar oud of zo! Morgen zal ik hem wegbrengen, kijken of er wat aan te doen is, en zo ja, hoeveel FQ's me dat gaat kosten.

En nou zat ik zo in het boekje te kijken van alle geshowde quilts, en ik heb er een heleboel niet eens van gezien! Waar hadden ze die verstopt? Ik dacht echt zeker te zijn van mezelf, dat ik overal had gekeken, dus niet.

0 gedachten over “Oef, wat een dag!

 1. Else

  Zo te lezen een SUPER dag! Geniet maar lekker na, en hopelijk hoef je niet te erg te schrikken bij de foto meneer. ZOnnig weekend, knuffel Else

 2. Erica

  Quilts gemist? LOL, dat gevoel had ik ook, ik had af en toe het idee dat ik “verdwaald” was en iedere keer bij dezelfde quilts uitkwam. Het was er dan ook lekker ruim van opzet. Maar er waren en dan ook zóveel….!

 3. Heleen

  Oh wat klinkt dat allemaal gezellig! (hmmm beetje jaloers hoor!) Je hebt leuke dingen gekocht.Fijne zondag.(kun je weer bijkomen)

 4. ilse

  Wat een prachtige dag, ikzelf heb ook genoten.
  Ik ben blij dat ik ’tegen het lijf’ liep, zo toevallig.
  Geniet maar lekker na,

 5. Gert

  Je hebt een mooi verslag geschreven van je heerlijke bezoek aan de OEQC. En het is net een reunie, met al die bekende en onbekende bloggers bij elkaar in 1 gebouw.