Nog even doorbijten

Photobucket

"Nog even op de kiezen bijten, de lensquilt komt alleen maar af als je er aan werkt, kom op, anderen kunnen het ook dus waarom jij niet?" En op deze manier gaf ik mezelf gistermiddag en vandaag een flinke zet om door te werken aan deze optisch hele mooie quilt, die maar niet af kwam bij mij. Nou, hij is er bijna, ik hoef nog maar 2 blokjes te maken -die elk uit 2 delen bestaan- en dan 'alleen nog maar' deze buitenste rij op de bol te stikken en er een rand rondom zetten. Oooh, is dat alles?  

Zopje vond het wel heel fijn dat ik zo vlak bij hem zat te naaien, hij is ook zo graag met lapjes bezig.Hele nachten brengt hij door op de tafel, om bovenop de restjes stof van de Pietenquilt te liggen, en hij zou ook zo graag op die mooie lapjes liggen die zo goed bij zijn haren kleurt, maar dan gaat het vrouwtje zo gek gillen, dus dan maar op die vrolijke tas. Photobucket Zipje kwam drijfnat binnen, hij had bijna de hele dag onder de veranda gelegen, op een tuinstoel, en wel uit de regen, maar met de wind om zijn oren, heerlijk. Het vrouwtje kon roepen dat ze een ons woog, hij bleef toch liever in de frisse lucht.Photobucket Pas toen zijn maag begon te rammelen kwam hij binnen, en na een snelle snack en zich te hebben afgedroogd aan de benen van het vrouwtje -ook hij mocht niet op die mooie zwart witte lapjes liggen- zeeg hij neder op zijn plekje op de bank. Photobucket Op de quilt in een diepe kuil is het heerlijk vertoeven. En wat ligt daar rechts van Zipje op de bank? Kijk maar:

Photobucket

0 gedachten over “Nog even doorbijten

 1. Ada

  Staat die quilt nou echt zo bol of is het allemaal optisch? Nou ja, zal wel optisch zijn, anders staat het zo raar op de bank.
  Maar o wat leuk zo’n kat op een patchwork tas!
  Dag, Ada

 2. Elly L

  Prachtig zoals Zipje erbij ligt, zo heerlijk charmant, zo kan Belle bij mij ook liggen.
  Prachtige lapjes heb je gewonnen.
  En eens komt die bol er bij mij ook. Het patroon heb ik liggen, dus nog even ……
  groetjes Elly

 3. Annelies vdB

  Je weet dat de quilt plat is, maar je ogen willen er niet aan. Hij wordt prachtig ! Wat een fq’s heb je gewonnen zeg. Wat een feest om die uit te pakken.

 4. miranda sol

  Wat een lekkere bofkont ben je toch. Zipje en Zopje boffen maar met zo een schat van een bazinnetje die steeds maar nieuwe hangplekken creeert voor hun… Je lensquilt ziet er super mooi uit. Kan ik hem ook bestellen bij jou? Hihii, nu je de smaak te pakken heb! Fijn weekeind lievertje

 5. Ada

  Hij ligt dus echt plat. Erg goed effect. Maar nee, hij komt niet op mijn patronen-die-ik-ooit-nog-eens-maken-wil lijstje.
  Ik zou er naar van worden als ik er de hele dag naar moest kijken, denk ik.
  Laat ik eerst maar eens beginnen met de ragtime quilt.
  Groeten uit een windering maar wel droog Engeland.
  ada

 6. Erica

  Oh Shirley, die quilt wordt echt PRACHTIG! Ik zou wel willen maar hij ziet er reuze ingewikkeld uit, dus nee, even wachten. En wat een leuke stapel aaibare stofjes heb je gekregen.

 7. Else

  Je lensquilt word erg mooi, hopelijk heb je de puf gevonden en de laatste 2 blokjes klaar! Die stofjes VRESELIJK, leuk geniet er lekker van. Fijne dag, knuffel Else

 8. ans

  Oh, wat gaat dat een prachtige lensquilt worden. Die staat bij mij ook op mijn verlanglijstje om ooit eens te maken.Groetjes, Ans

 9. Anita A

  Hoi Shirley, hij wordt mooi. Maar mijn ogen zouden er gek van worden. De top die je gisteren liet zien, vind ik prachtig, veel paars en andere vrolijke kleuren, zou heel mooi staan op mijn bed!!

 10. linda C

  Wauw, wat een effect. Echt mooi. Hoeveel uurtjes heb jij in een dag??? ’t Zal genieten worden , zeker na de volgende twee lapje’s en de boord.