nog 1 nachtje slapen

En dan komen de inpakmannen, ik ben heel benieuwd a) om hoe laat ze precies komen -ik houd er rekening mee dat ze om 8 uur op de stoep staan-  b) hoe lang ze bezig zijn en c) of ik overdag heel even de deur uit kan om in ons nieuwe huis dingen te checken, want ook daar wordt -hopelijk heel hard- gewerkt.

Vanmorgen iets na 8 uur kwam de schoonmaakploeg, 5 man sterk! 2 jongens die de ramen binnen en buiten deden en 2 vrouwen en 1 jongen die de binnenboel schoonmaakten. De timmerman die al om half 8 begonnen was met een 3 puntssluiting in de voordeur te maken, maakte er een enorme zooi van, schaven, boren, freezen en uithakken; het was een enorme klus die normaal in de werkplaats gedaan wordt, hij was er pas om half 4 mee klaar! De schilder was begonnen met de plinten in de kamer te verven, en had de gordijnen bij elkaar gebonden met schilderstape. Gordijnen_woonkamer  Op deze foto heb ik de tape al losgehaald., zie hoe mooi de gordijnen bij de kleur van de kozijnen passen ☺

De elektroman en de sanitairmannen schitterden van afwezigheid, voor de 2e opeenvolgende dag en Perry’s kookpunt was al vroeg in de ochtend bereikt.

Ik moest tijdens de schoonmaak-actie aanwezig blijven voor het geval er vragen waren,(slechts even weggeweest om wat lekkers voor bij de koffie te halen) en ook moest ik van de leidster regelmatig komen checken of een ruimte goed genoeg was gereinigd. Dus zat ik in de bijkeuken te lezen, die ijskoud was omdat de verwarming het niet deed, al dagen niet. Binnen was het rond de 9ºC, niet normaal toch. De schoonmaakploeg vond het niet erg, ze kregen het vanzelf wel warm, de schilder vond het ook geen punt en de timmerman stond de hele dag in het deurgat en merkte niet eens dat er geen verwarming aan stond.

Omdat ik de vloermannen morgen nog verwachtte had ik de leidster van de schoonmaakploeg verteld dat ze de woonkamervloer zo konden laten. Ze waren koud de straat uit (half 2), belt de bouwregelneef dat de vloer is zoals hij is, dat ze hem niet verder konden opschuren omdat de tegel daar te dun voor was. De doffe plekken kwamen ws van agressief schoonmaakmiddel, de vloermannen hadden een speciale was achter gelaten welke ik door mijn dweilwater moet doen, en na een paar keer de vloer hier mee te dweilen zouden de plekken minder opvallen.

Dus toen de timmerman weg was en de verwarmingsmonteur binnen kwam vallen, begon ik met de boel te stofzuigen en daarna heb ik alles gedweild, wat een klus. Dan is een grote kamer en grote hal geen pretje. Woonkamer1 Woonkamer2 Toen de vloer was opgedroogd zag het er al een stukje beter uit, hoewel de plekken nog wel te zien zijn. Morgenmiddag/avond wil ik dus -als er niemand in huis is- er nog een keer over heen gaan met de dweil. Er is dan hopelijk gewoon stromend heet water, zodat ik de waterkoker van de buren niet hoef te gebruiken. De schoonmaakploeg heeft ook steeds de koker van de buuf en van ons moeten gebruiken voor hun sopjes. Afzien, dat was het, maar het huis ziet er keurig glimmend en sschoon uit. Ik heb op de voordeur een vel geplakt met de tekts: "Schoenen bij de voordeur uit doen. Het hele huis is schoongemaakt en moet ook schoon blijven!! zoz" En op de achterkant nog gezet dat de stofzuiger in de garage staat en dat ze deze tijdens boren moeten gebruiken, zagen moet in de garage gebeuren. En dan mijn naam en mijn mobiele nummer erbij. Ik hoop zo dat het helpt. De schoonmaakploeg heeft ook boven weer alles met een soort papieren zeil afgeplakt.

De verwarmingsmonteur had om 5 uur een nieuwe waterpomp in de HR ketel gezet, en toen bleek de driewegklep van de ketel ook kaduuk te zijn. Hij slaat dus even aan en dan gelijk weer uit, maar toen de monteur het klepje handmatig in de juiste stand vast hield, bleef de ketel wel branden en werden de leidingen wel heet. Dus heeft  hij de klep met een bandje vastgezet zodat het huis in ieder geval een hele nacht goed kan opwarmen (in de dagstand staat hij nu aan). Morgen komt er een andere verwarmingsmonteur om het te verhelpen. Ik was om iets voor 7 uur thuis, in en in koud, hongerig en bek-af. Ik duik er zo in, want nog 1 nachtje slapen en dan komen de inpakkers. En hopelijk ook de vaatwasreparateur, vandaag heb ik ze weer gebeld en ze zouden me vandaag terug bellen, maar helaas.

Nog 2 nachtjes slapen en dan stoppen de inpakkers alles in de vrachtwagen en gaan we echt moven. Het keukenblad komt morgen, de elektroman en de verwarmingsmonteur zijn er dan ook,  de timmerman komt donderdag de boel afwerken, de schilder komt vrijdag langs (ja Perry weet er van), net als de sanitairman. Vrijdag lijkt nog heel ver weg, terwijl het al over 3 dagen is. Zal raar aandoen, in een vreemd huis wakker worden. Net als het raar aan doet dat Tim en Evelien  donderdagmorgen van hier uit vertrekken naar school en dan ’s middags naar ons nieuwe huis moeten fietsen om thuis te komen.

Is er vandaag dan niet gelachen? Weinig, heel weinig. Het stroomde van de regen en ik zei zo in het voorbij lopen tegen de timmerman dat hij moest oppassen dat-ie geen zonnesteek opdeed, zo met die felle zon deze middag, waarop hij adrem zei dat daar geen gevaar voor was. Hij stond nl in de schaduw van het huis te werken.

0 gedachten over “nog 1 nachtje slapen

  1. Miet

    Ik hoop dat alles ondertussen veilig is overgebracht en je languit kan liggen op de bank in je nieuwe “thuis”