nattigheid

Suzanne moet morgen met piratenkleren naar school om alvast te oefenen voor maandag als ze de weekopening moeten doen. Evelien had afgelopen carnaval piratenkleren gekocht en die mocht Suzanne best wellenen, dus zij op zoek en nergens te vonden. Ik kreeg een helder moment en bedacht dat het wel eens in de garagebox in de stad kon zijn, waar we vanwege verhuizing alvast een tig-tal dozen hebben staan.

Dus Suzanne en ik naar de garage gereden en bij het open doen van de klap schrokken we ons rot! Het leek wel of er een orkaan had gewoed, bijna alle dozen waren omgevallen en lagen op zijn kant of op de kop. Toen ik een doos wilde oprapen zag ik gelijk waarom de dozen waren omgevallen: vocht. De vloer van de garage was nat geworden en was in de onderkant van de onderste dozen getrokken waardoor ze hun stevigheid verloren en doordat ze hoog opgestapeld waren, was alles ingezakt en omgevallen.Wat in contact met de grond was gekomen zat vol met muffige schimmellucht, en erger: beschimmelde papieren (boeken) en nog erger: beschimmelde wandkleed! Dit was een wandkleed van vilt gemaakt met allemaal dieren er op, zo mooi. UIt de dozen kropen ook allemaal spinnetjes en andere beestjes, muizenkeutels heb ik niet gezien, brrr, we hebben bij thuiskomst onze handen heel goed gewassen.

Perry heeft ondertussen onze verzekeringsman gesproken (tijdens een autorit naar R’dam op weg naar een vergadering) en morgen komt die man met mij mee naar de garagebox om het te onderzoeken. Dus dan gaat hij zeker de dozen allemaal inspecteren of zo (ik ga echt niet tillen en sjouwen), ik houd mijn hart vast wat we nog meer tegen gaan komen. In de onderste dozen helemaal achteraan waar ik niet bij kon komen zitten oa boeken en spelletjes! Ik geloof niet dat er quilts bij zaten, ik moet er maar even niet aan denken.

0 gedachten over “nattigheid