heavy metal

De kinderen hebben op de middelbare school al heel wat proefwerken, dus er wordt flink geleerd en de punten beginnen nu binnen te druppelen. Tim komt gisteren nat van de regen thuis met een grijns op zijn gezicht, een 9,4 voor Duits gehaald, maar hij had er ook wel 2 uur aan zitten leren, zegt hij met een serieus gezicht. Wel 2 hele uren. poehee.

Hij schiet naar boven om gelijk aan het huiswerk te beginnen, want morgen heeft hij weer proefwerken en ik ga in de keuken verder aan iets lastigs qua patroon uitvissen. Ik hoor de hele tijd de ping-plongs van MSN’s die binnen komen op zijn pc, en opeens komt Tim naar beneden stormen, of hij komende zomervakantie met ‘alle jongens’ uit zijn klas naar een heavy metal concert mag gaan. "Ik ben dan al 16," voegt hij er nog aan toe. Eerst heb ik iets zo van: "nou ja, een concert bezoeken met een groep jongens kan geen probleem zijn, moet kunnen." en ik heb de Flevopolder of zo in gedachte waar het wel zal zijn, maar dan komt het.  Ergens helemaal in het noorden van Duitsland, en het duurt 3 dagen. En ik moet nu ja zeggen, want een jongen uit zijn klas is online om de kaarten alvast te bestellen, als je langer wacht dan zijn ze weg.

Met grote ogen kijkt Tim me aan als ik zeg dat het een duidelijke nee is waarvoor ik niet eens met papa hoef te overleggen, het gaat niet door jongen, sorry. "Ja maar, dat zijn hartstikke rustige jongens die naar zo’n concert gaan", probeert hij nog. "Kom op Tim, heavy metal en rustige jongens? En wat denk je dat er na de concerten gedaan wordt, en ’s nachts?"  -"Ik ben toch ook een heavy metal fan en ik ben toch ook een rustige jongen?", klinkt het nog -heerlijk naïef- maar hij ziet dat ik niet om te praten ben en loopt zuchtend de trap op. Volgens mij zullen er maar weinig jongens toestemming krijgen, maar dat wilt er niet in bij Tim. Aan tafel probeert hij het nog 1 keer, maar dan merkt hij dat hij zelfs van Evelien geen steun krijgt, en dan laat hij het daarbij. Geen slaande deuren, geen ruzies, ik had me op veel voorbereid, maar deze reactie vind ik haast enger.

0 gedachten over “heavy metal