muts

Terwijl Suzanne en Koen beneden tv zaten te kijken na het middageten dook ik lekker boven op bed en sliep als een blok tot half 4. Normaal word ik al iets eerder wakker, maar het was zo stil in huis dat ik na aankleden heel stilletjes ging kijken in de kamer wat er aan de hand was. En daar trof ik mijn moeder aan, helemaal vastgehouden door onze Zopje, die languit op haar schoot lag. Af en toe draaide hij om, spinnend, maar mijn moeder die op de hoogte was van vingers natellen als hij zo zijn bui heeft durfde hem (of wilde hem) er niet afgooien. En zo heeft ze heerlijk in een mooi Aussie quiltboek gekeken (ruil van Hilde) (ideetje voor Gerrits hexjes gezien die de 1700 al zijn gepasseerd maar nog niet in de fase van aan elkaar zetten is gekomen, ik zal er een foto van scannen en doormailen)

Ik ben begonnen met de witte hexjes, nou ja, ze zijn gesneden en ik denk er over ze rond kartonnetjes te naaien. Da’s het begin.

In de woonkamer slinken de bossen bloemen, het worden wat meer droogboeketten, maar zolang ze er nog mooi uit zien blijven ze staan. 1 bloem fascineerd mijn moeder zo, ze kan het gewoon niet uitstaan dat ze hem niet kent; ze was zelfs zo wanhopig dat ze zelfs mijn broer vroeg wat dit voor een plant zou kunnen zijn:

weet dat mijn broer de ballen verstand van planten heeft en alleen interesse heeft in alles wat wielen heeft. Wie het weet mag het zeggen.

Mijn afgeschoren haren kriebelen onder de pruik, als ik naar links kijk heb ik het gevoel dat de pruik naar rechts schuift LOL. Is niet hoor, maar ik heb een spiegeltje bij de hand om regelmatig effe te checken. Jemig, Shirley die meer dan 1 keer op een dag in een spiegel kijkt mag in de krant. En voor in bed heb ik een slaapmuts gemaakt van een stuk trainingsbroek, die van dat lekkere soepele ademende stof. Ik mag toch niet sporten de komende maanden (gek he?) en dan ligt zo’n broek ook maar te verstoffen in de kast. Ik heb gewoon een pijp over mijn hoofd getrokken en op maat afgeknipt, stiekje erom geknoppt en klaar was ik. Ik was dat gekochte badstofmutsje met al zijn naden zo beu opeens; mooi betekent niet praktisch. Ik heb nog stof genoeg om er nog 6 te maken. Jammer dat het zwart is, is lijk wel eentje van een terroristische cel, oogjes erin knippen en verder over mijn hoofd trekken en ik jaag de halve buurt de stuipen op het lijf.
Nee, foto van zwart mutsje kunnen jullie wel vergeten, ik heb zo mijn grenzen.

Over schrik gesproken: gistermorgen stond er opeens een zieke Tim binnen, hoofdpijn, bleekjes en moe. Hij heeft de hele dag geslapen en klaagde ‘s-avonds over buikpijn, en nu lijkt het wel iets beter te gaan, geen racerij, weer wat eetlust en hij ligt nu naar sport te kijken op mijn plekje boven. Ik laat het verzorgen aan mijn moeder over allicht en hoop dat het aan mijn deurtje voorbij gaat. Ik heb hem voorzichtig voorbereid dat hij zich mogelijk morgen weer zo fit voelt dat hij naar school zou kunnen, dus misschien iets aan zijn huiswerk doen na het eten? We eten doperwten met wortelen met aardappelpuree, dat is in ieder geval zeker, maar wat er allemaal voor vlees uit de diepvries is gehaald is een groot vraagteken (ik zet het er nooit op). Mijn moeder heeft voor 7 man eruit gehaald en het eerste stuk is al geidentificeerd als zijnde biefstukje. Schijnt ook een karbonade bij te zitten en gelukkig was er iets van vis te herkennen, want vlees jak, dat trek ik niet We hebben 3 weken de tijd om de diepvrieskist leeg te eten, dan pas wordt de nieuwe kast geleverd.

0 gedachten over “muts

 1. Femke

  Handig bedacht Shirley, van die broekspijpen op je hoofd. Lijkt me koud als je ineens geen haar meer hebt. Die pruik staat prima, maar dat heb je al van zoveel mensen gehoord dat je het wel moet geloven. Sterkte weer, Femke

 2. Ria van der Drift

  fijn weer je mailtje te lezen, je humor zat in ieder geval niet in je haar. Gelukkig maar. Hou je taai en laat je maar een beetje verwennen.Moeders doen dat met liefde zoals je zelf wel weet. Groetjes Ria

 3. Yvonne

  Tranen, tranen …. maar van het lachen!
  Shirley, waar blijf je het halen?
  De plant? Stekelbessen? Niet goed zeker? ;-((
  Byeeeeee
  Yvonne

 4. ina klugt

  het zijn de zaaddozen van….. ik had ook zoiets in een bloemstukje zitten en kwam er ook niet uit. Fijn van je te lezen. Liefs InaK 😉

 5. Laura

  Heerlijk weer je oude vertrouwde verhaal(tjes) te lezen.
  Mooi haar trouwens. Die zaaddozen zijn dat niet die aussie bloemen die we tijdens de workshop van Fee hebben gemaakt in het voorjaar? Sterkte met je 2e chemokuur.
  Zet hem op! Liefs Laura

 6. katrien

  Fijn weer iets van je te horen,en wat een grappig idee van die slaapmuts,moest er wel even om lachen,maar dat moet toch kunnen hé.

  ja het zijn zaaddozen van……..heb ze ook eens in een bloemstuk gebruikt.

  veel sterkte met de 2de chemokuur.

  groetjes Katrien

 7. Christíane

  Van planten heb ik geen weet, sorry. :-)) Heb erg van je verhaal genoten. Wat deze situatie ook gaat veranderen, het is kennelijk niet jou humeur. Sterkte met de twede.
  Veel liefs
  Christiane

 8. Marie-Thérèse

  Nee, ik heb ook geen verstand van planten. Maar vond het wel fijn weer wat van je te lezen. Sterkte vrijdag en groetjes van Marie-Thérèse

 9. Mieke Reinoud

  Hoi Shirley.
  Had een paar degen geen internet dus hoop niet verhalen gemist te hebben want lees alles. Lekker dat het toch redelijk met je gaat. Geeft lekker moed en wat vind ik je haar leuk moet morgen naar de kapper zou wel willen dat ze me haar zo knipte. Lekker dat je fijne hulp heb Groeten aan allemaal en tot horens vanaf nu lees ik weer mee. Mieke R. 😀

 10. riet kievit

  hallo shirley

  Lees eigenlijk iedere dag je verhaal en ben behoorlijk geschrokken van de diagnose non-hodgin en de daarbij behorende behandeling, vind het heel moedig hoe je alles ondergaat, ook hoe je man en kinderen ermee omgaan al zal er hier en daar vast wel eens een traan vallen, maar kop op, en heel veel sterkte.

  De knop is een zaaddoos van de asclepias moby dick in de volksmond ook wel stierenkloten genoemd,als hij openbarst krijg je dezelfde pluisjes als van een paardebloem, misschien han je hem wegblazen in de tuin, een goed idee een tuin vol stierenkloten, zie je het al voor je? Dit weet ik niet van mezelf maar van mijn dochter die in een bloemenzaak werkt.

  de pruik staat je trouwens heel goed.

  Verder heel veel sterkte gewenst.

  riet kievit

 11. Wil Opio Oguta

  Hallo Shirley,
  De zaaddozen zijn van een plant Aesclepios. Ik hoop dat ik het goed gespeld heb. Ik heb hem vorig jaar gehad, maar helaas was hij niet winterhard.
  Wil

 12. Hermie

  Hoi Shirley,die bloemen lijken wel op het model wat je bij Dijanne hebt gequilt.(ik heb de ballen verstand van bloemen). Welk boek is dat waar de hexjesquilts in staan? Ik heb al in verschillende winkels gevraagd, maar tot nu toe 0 op het request.Ik zie dus ook uit naar jou mailtje met gescande foto. Jouw moeder had dus een verplichte pauze.Groetjes Hermie