mooie productieve dag

Sneeuwt het ook bij jullie? Hier is het zo mooi nu, al vanaf het middaguur sneeuwt het stilletjes en er ligt overal een mooi laagje sneeuw. Ik moet me in houden om niet de kerstboomverlichting voor aan te steken. Evelien dreigde dat ze het dan gelijk uit zou doen, flauw hoor.
En met de Prednison achter de kiezen voel ik me ook heel fit vandaag, niet moe of zo. Jammer wel dat ik weinig smaak heb van wat ik eet, maar aan de andere kant kan de smaak dan ook niet tegenvallen dus heb ik al boterhammen met paling op en er ligt nog een zoute haring met uitjes naar me te lonken. Ik zal ze op een paar toostjes doen, want 1 haring met 4 man verdelen is zo krap anders. (Tim lust het niet).
Verder ben ik lekker aan het naaien gegaan; de sportende kippen heb ik al een heel eind af, eentje moet ik opnieuw maken: de hordeloopkip die ik met de hand had genaaid is te slordig naar mijn zin. Ik heb bij elkaar een uurtje genaaid zoiets. Heerlijk!!


Hier het resultaat. De lapjes die ik er rond heb geplakt op de designwall zijn van mijn Secret Santa, Afrikaanse lapjes, zo mooi. Wellicht ga ik ze er ook in gebruiken, ze kleuren er mooi bij.
Deze kip vind ik zo koddig

De witte stipjes op de rode kam zijn glinstertjes die in de stof zitten, het is een en al glinster. Een hippe kip. De ringen zijn net als de basket met een dichte cordonsteek genaaid.

Zo nog even frietjes snijden en dan mag Perry weer bakken, samen met Evelien of Tim. Suzanne zit in de keuken aan haar huiswerk. Beter dan op de bank met de Olympische spelen aan (staat de hele dag aan). Mooie sprongen gezien met de skateboarders, en nu staat het schaatsen aan. Hopelijk wint er een Nederlandse.

Morgen nog een goede dag hoop ik, dan kan ik mijn moeder helpen met een mysteriequilt waar ze aan begonnen is. Het is met de hand werken en het eerste blok valt haar wat tegen (ze houdt net als mij van tempo maken) en wilt dat ik kijk of het ook machinaal gedaan kan worden. Zou niet weten waarom niet.
Ze was naar de tentoonstelling in Breskens geweest, heel mooi allemaal, en ze heeft er foto’s van gemaakt. Hopelijk digitaal, zodat ik ze kan downloaden.
Goed, ik ga verder, anders is het eten weer zo laat.

0 gedachten over “mooie productieve dag

 1. inge

  heel toffe sportieve kippen! mooi met die Afrikaanse stofjes erbij, de kleuren zorgen voor een mooi contrast!
  smakelijk straks!
  groetjes
  Inge

 2. miet

  Proficiat met het schaatsen !!! Jullie hebben goud !!!! en dan nog met zo’n jonge atlete.
  Maar je sportende kippen verdienen absoluut ook goud hoor ze zijn prachtig
  groetjes
  miet

 3. Marjon de Haas

  Ik was al een tijdje heel nieuwsgierig naar hoe het met jou en je gezin gaat en ben als een haas gaan lezen op je log! Wat ben je lekker bezig met je hexjes en je sportende kippen. Die in de ringen hangt, vind ik ook zo leuk met die gekke pootjes :o)
  lieve groetjes,
  Marjon

 4. Laura

  Wat een leuke kippetjes, jij bent helemaal in de olympische sferen. En die Afrikaanse stofjes erbij, geweldig! Hippe Kippe :-))))
  Fijne dag met je moeder morgen, hoop dat de goede dagen de overhand hebben.
  Groeten
  Laura

 5. Katrien

  Wat zijn ze mooi je sportende kippen,en ja hoor de lapjes gaan er leuk bij.
  hier hadden we meer regen dan sneeuw,maar we zijn de sneeuw gaan opzoeken in een binnenskipiste,kwestie van ons een beetje te trainen voor ons skiverlof.

  groetjes Katrien

 6. Astrid

  Hoi Shirley,

  Heerlijk om je weblog te lezen. Je zit volop in de kipjes zie ik…..wat een stoere hennetjes zeg! 8) Leuk project!
  Hoop dat je je de komende week goed blijft voelen. Sterkte met alles!

  Lieve groet
  Astrid C

 7. Ina

  He meissie,
  Vond het wel errug rustig op Qn wat jou betreft en vandaag al een paar maal aan je gedacht.Op mijn wenken bedient ,prompt stond er een berichtje.
  Goede berichten wat het aanslaan van de kuren en de impact op je gezondheid.
  Ga zo door zou ik zeggen.Zal wel moeten maar toch als je er zonder al teveel bijwerkingen uitkomt,zou geweldig zijn.
  Geweldige kippen hoor.Ze zijn mij ook erg aan het plagen.Moeten eigenlijk wel gemaakt worden.
  Shirley ,hou je soepel(taai houden is niet goed voor je lijf) en een dikke cyberknuffel
  Groetjes van Ina

 8. Yvonne

  Hi Shirley,
  Woooow … hier zit speed achter! 😉 Zit ik nog te prutsen aan kip nr. 5 en de jouwe zijn al klaar! Geweldig vind ik ze, ook met de Afrikaanse lapjes.
  Duim natuurlijk mee voor nog een goeie dag morgen, overmorgen, over- over …..

  Liefs van
  Yvonne

 9. @nica

  wat zijn ze leuk die kippen!! fijn dat je je goed voelt, ik hoop dat het goed mag gaan de komende dagen, veel quiltplezier, groetjes @nica

 10. Adri Dekker

  Hoi Shirley,

  Hier even een berichtje om te laten weten dat we nog steeds aan je denken. Vindt je kippen heel grappig, echt humor die bij jouw past.
  Was blij weer wat van je te lezen op Quiltned, we missen je daar toch wel.
  Groetjes vanuit het oosten van het land en hou je taai.

  Groetjes,

  Adri Dekker