Mooie dag

Uit bed komend en dan dit uitzicht hebben, prachtig! Het vriest licht, er staat amper wind, en de zo’n schijnt volop, kijk, hier houd ik van, zolang ik er niet door moet.
IMG_7163
Zipje en Zopje liggen lui te wezen op een stoel en bank, een restje eten ligt bij de deur, darmen en maag van een flinke vogel
IMG_3057
en Loki ligt onder de struiken op vogeltjes te loeren die zich tegoed doen aan het voer. Ik sta in de keuken mijn ontbijt klaar te maken, en op het moment dat ik met schaaltje en mok thee de kamer in wil lopen, staat Loki voor het keukenraam, grote ogen en hard miauwend. Eenmaal binnen gaat ze gelijk op tafel zitten, ze weet dat er wat lekkers aan zit te komen, ongeduldig komt ze steeds wat dichterbij, het duurt haar veel te lang. En dan opeens hoort ze gekrabbel en gebonk, een tel later zit ze onder de stoel met haren omhoog en een hele dikke staart, en kijkt ze met grote ogen de kamer in.
IMG_7164
Volgens mij was Zopje al slapend net een keer teveel doordraaiend van de stoel gevallen en opkrabbelend weer terug op de stoel gesprongen, Loki wacht geen aanval af en loopt behoedzaam de kamer door, speurend naar het monster, even later zit ze redelijk gerustgesteld weer op tafel, haar staart blijft nog een tijdje dik van de schrik.
IMG_7170
De zon verwarmt later op de dag het voerhuisdakje, de meesjes eten hun buikje vol,
IMG_1725
en de narcissen op tafel hoor je bijna groeien.
IMG_7175Het is het begin van weer een mooie dag.

2 gedachten over “Mooie dag

  1. jitske

    die van mij laat ook regelmatig wat liggen voor mijn achterdeur, Maar zo iets groots, nee gelukkig nog nooit
    groetjes Jitske

  2. wilma oud

    Oef, dat zijn wel grote darmen en inhoud van een vogel. Krijgt 1 poes dat voor elkaar? Zie wel eens wat liggen van de poes van mijn zoon, maar nooit zo groot en kleurig. Die Loki toch…..Fijn weekend en groeten van Wilma

Reacties zijn gesloten.