Lief ding

Loki rende vanmorgen als een jonge hond achter me aan de trap op, maar toen ik bij de bovenste tree was, was ze verdwenen, na enig speuren zag ik ze daar hangen, onder die quilt.
IMG_7154Loki rende door naar mijn naaikamer, maar toen ze me weer de trap af hoorde lopen schoot ze vlak voor mijn voeten naar beneden de woonkamer in, en gelijk naar buiten kijkend naar de vogels die voor het raam zaten. Het zonnetje scheen, donkergrijze wolken waren al in aantocht, ik moést even naar buiten om de zon op mijn gezicht te voelen, Loki schoot de boom in, achter de vogels aan, ik stond eventjes te genieten voordat ik weer naar binnen zou gaan om met mijn hand in een emmer water de oefeningen te doen. En toen bedacht ik me dat ik nu wel de jacuzzi hiervoor kon gebruiken, dit had ik al eerder willen doen, maar sneeuw, gladheid, regen, hagel en harde koude wind weerhielden me- eindelijk was het droog en warm genoeg om zonder jas aan met opgestroopte mouw wat te oefenen.

Nee, er helemaal in gaan zitten was geen optie, hoe lekker het ook is, ik heb echt beide handen nodig om er uit te komen. Toen ik de kap met mijn goede hand optilde, bedacht ik me dat ik deze nooit met één hand helemaal opengeklapt zou kunnen krijgen, dus stond ik met mijn rechter hand de zware kap omhoog houdend met mijn linker hand te oefenen in het heerlijk warme water.
IMG_7159
Tot Loki aan kwam rennen, met grote ogen keek ze naar me, en ze maakte al aanstalten om erbij te springen om te spelen!  “Nee, niet doen!”, riep ik, en snel trok ik mijn hand uit het water en liet de kap vallen. Als Loki in het water was gesprongen had ik ze nooit in mijn eentje eruit kunnen halen. De foto heb ik gemaakt terwijl ik de kap even op mijn hoofd liet steunen. Ik was gelijk klaar ermee en ging naar binnen, dreigende luchten weerhielden me om nu nog een ommetje te maken.

Een flinke regenbui later hoorde ik een klagelijk gemiauw bij de deur, ze keek haast verwijtend naar binnen, dat ik haar zomaar buiten had gesloten, zo’n lief ding.
IMG_1730

3 gedachten over “Lief ding

 1. (Anne)Mieke de Vries Thesing

  Shirley,
  Ja hoe kan jij nu een kat buitensluiten LOL
  Maar je bent goed bezig met de oefeningen.
  Gaat het elke dag een beetje beter nu ????????
  Fijne dag en hopelijk kunnen wij weer een nieuwe dag met zonnestralen ontvangen
  gr Mieke

 2. wilma oud

  Oh Shirley toch, kijk uit hoor, want ik vind dat je wel gevaarlijke dingen doet, terwijl je arm nog niet beter is. Maar het verhaal over Loki is weer prachtig. Wat een deugnietje toch. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

 3. Johanna Zweden

  Dat is nu katten kwaad, hahahah

  Sterkte met je arm
  Groetjes uit een koud Zweden en een fijne dag

Reacties zijn gesloten.