16 Mei

Vandaag is mijn grote broer jarig, 51, wat een leeftijd! Ik weet nog dat hij hevig puberend het glas uit de keukendeur sloeg, een kattenvoerbakje aan diggelen schopte en de sleutel van de achterdeur van ons nieuwe huis in Hoek weggooide in het braakliggend terrein achter ons huis. Waar is de tijd gebleven? Ik moet er ook aan toevoegen dat hij ook zijn goede kanten had, maar vanwege het leeftijdsverschil (6 jaar ouder) had ik weinig contact met hem. Gelukkig is dat nu anders.

Vandaag heb ik 2 blokken van Tims quilt doorgequilt met een mooi patroon. Wel even werk, vooral als je nagaat dat ik zo nog 33 blokken moet doen. Pfff, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

Zal je zien dat ik voor de tussenstroken ook een mooi maar ingewikkelt patroon ga vinden die ik moet doen.

Vanmorgen een akelig voorgeval op de parkeerplaats bij de supermarkt toen mijn moeder en ik even boodschappen gingen doen.
Ik had mijn auto op een vrij stuk geparkeerd, keurig in het vak met links en rechts van me lege plaatsen. Toen we terug in de auto stapten kostte dit wat meer moeite omdat een vrouw haar auto vlak naast die van mij had gezet, en ja, de passagiersdeur tikte zachtjes tegen haar auto aan. Gelijk stapte de vrouw uit haar (nieuwe) auto, keihard schelden en roepen dat we moesten uitkijken en zo, echt onnatuurlijk kwaad zeg. Omdat er zo weinig plek was dacht ik “ik rijd de auto even het vak uit en kijk voor mezelf of haar auto zo beschadigd is door de deur. En zoja, dan krijgt ze het natuurlijk vergoed.” Dus ik roep tegen haar “is het heel erg beschadigd?” terwijl ik achteruit rijd. Scheld ze me uit en steekt daarna haar middelvinger naar me uit. Nou ja zeg. Ik hoef je niet te zeggen dat mijn gevoel voor rechtvaardigheid gelijk verdwenen was! Dat ze die middelvinger mooi in haar eigen hol steekt, en ik reed gelijk weg en warm dat ik het had! Volgens mijn moeder die er het dichtst op zat was er niets aan haar deur te zien.

Wat bezielt een vrouw (ik schatte haar tegen de 50 terwijl ze volgens mijn moeder hooguit 30 was) om zo pissig te reageren? Slecht huwelijk of geen? Weinig seks of juist te veel? Puberende kinderen en een incontinente schoonmoeder die bij haar is ingetrokken? Nieuwe auto gekregen en nog niet tevreden? Het eerste krasje/ deukje op je nieuwe auto doet altijd pijn, maar kom op nou, het is maar een vervoersmiddel zeg.

0 gedachten over “16 Mei

 1. ina klugt

  soms, mensen……..
  af en toe kom je mensen tegen die je gewoon geen goeie dag gunnen.
  groetjes,
  ina

 2. jopie bouwman

  Ik hoorde gisteren in het postkantoor de juiste reactie hierop. Daar stond een man te schelden over een pakje dat er niet was. Zei de bediende: Ja, u mag zich hier wel afreageren als u dat thuis niet kunt of mag maar ik kan u niet helpen op dit moment. Prachtig vond ik het.