Voor mijn verjaardag gisteren had ik al een limoncello tiramisu gemaakt, en het plan was om er nog schuimgebak bij te kopen, maar toen kwam ik een recept van mocca creme tegen die me ook wel lekker leek. Zelf kopen is wel leuk, maar zelf bakken is nog leuker! Men neme een ‘mislukte’ want niet rood geworden chocolade/red velvet cake uit de diepvries en vult & bedekt het met deze mocca crème, niet zo zwaar als de gewone mocca crème omdat de helft uit zelfgemaakte banketbakkerroom bestaat ipv puur roomboter.
Een bevroren taart doormidden zagen viel niet mee, mijn vintage elektrische broodmes van Moulinex kreeg het er warm van, maar wetend dat ik er nog drie in de doos heb staan bleef ikzelf er cool onder ? Een laag crème op de onderste helft,
bovenste helft erop en alles mooi afsmeren met een dikke laag creme en hierover een beetje pure chocolade geraspt voor het mooie.
Aflikken van de mixer, nou ja, van de klopper van de mixer, de mixer zelf maak ik met een sopdoekje schoon, was geen straf, jemig wat lekker! Wat over was, is in een bakje gegaan voor in de diepvries, of zoals mijn jongste spruit met pretoogjes suggereerde “voor op cupcakes”. Dat kan altijd nog.
De limoncello tiramisu was met het opscheppen op de bodem vloeibaar geworden, (volgende keer geen bakpapier onderin leggen, dit gaat kapot als het lang nat ligt te wezen), hij was wel echt zalig, maar wat over is ga ik invriezen en dan kan het als een ijstaart geserveerd worden. Hier heb ik trouwens geen foto’s gemaakt, het was opeens druk en toen was het bijna op. Maar ik ga hem nog een keer maken en kijken waar het mis ging.
Koffie en taart amper achter de kiezen en toen moesten we ons ‘s avonds haasten om naar binnen te gaan, want het begon te plenzen, we zagen de bui al twee uur eerder hangen, en toch overvalt het je.
Het was zeer welkom, er viel op 3 uur tijd slechts 3 mm, niet veel maar toch heerlijk! Mooi verjaardagscadeau. Net als alle planten die ik kreeg
Drie die ik misschien hier ga planten
57 rozen
en een parasol die ik in mijn eentje kan verplaatsen
deze kan ik met de hitte bij de vijver zetten als het te gortig is met de zon, of bij het terras als ik daar wil zitten handwerken, mmmm, ik heb er nou al zin in.
Goede morgen Shirley,
lekker verwend met goede dingen.
dus vandaag en de komende dagen nog nagenieten onder de parasol
liefs vanuit Maarssen
Hmm, lekker mokkataart. Het ziet er mooi uit en overheerlijk lekker.
Misschien iets teveel drank/vocht in gedaan of te weinig lange vingers of cake om het natte op te vangen?
Je bent heerlijk verwend. Mooie plantjes en een handige en mooie (en grote) parasol.
Regen, wat een kan een plensbui toch zo heerlijk zijn met deze warmte.
Hoi Shirley,
een dag later maar toch gemeend:
alsnog van harte gefeliciteerd!
Groetjes
AnitaA