Mini bee maar maxi blog

Zondagmiddag ben ik op bezoek geweest bij mijn ouders, de kattenquiltjes werden goedgekeurd, de kopjes koffie met gebak lieten zich goed smaken, en we zijn toen naar boven gegaan naar de naaikamer, want er moest gewerkt worden. Eerst werden de andere quiltjes bekeken, oei, wat zijn ze mooi, en wat zijn ze geweldig met de snorharen en glinster ogen! Deze quiltjes zijn hier als complete pakketjes gekocht op de quiltshows afgelopen jaren
De Podcats:
IMG_8879 IMG_8880
Le Arti-Chat:
IMG_8877 IMG_8878
Purrsimmon:
IMG_8875 IMG_8876
Pepper Puss:
IMG_8871 IMG_8874
Stalker:
IMG_8872 IMG_8873
Pumpcat:
IMG_8870 IMG_8870
Eggplant Pur-mesan:
IMG_8869 IMG_8869
En dan de drie die ik net had gebracht en nog versiert moeten worden (zie vorige blog voor meer foto’s)
IMG_8859 IMG_8858 IMG_8857
De Japanse huizenquilt van Yoko Saito (allemaal handwerk) hing tegen de designwall aan, nog meer genieten.
IMG_8881 IMG_8883 IMG_8882
Er moet nog het eea vastgenaaid worden, dit gaat mijn moeder op het Belgische quiltweekend doen in Oktober; ik heb een inch maatje erbij gehouden, zodat jullie kunnen zien hoe klein bv de katten zijn. Niet normaal meer!
IMG_8884 IMG_8885
Daarna gingen we echt aan de slag, genoeg gekwijld, ik heb het laatste quiltje wat op de naaitafel lag afgewerkt, een bloemkoolkat, zo grappig! In het witte lijfje moesten rondjes gequilt worden, en de blokjesrand riep ook om een steekje, mijn moeder had rond de kat zelf al gemeanderd.

Het was even wennen op een andere naaimachine quilten, mijn moeder heeft wel net als mij een Bernina, maar ik heb er eentje met BSR voet, een steekregulator, de Aurora 435 , de Anniversary Edition, opvolger van de 440 QE, verder is het een gewone naaimachine, hij heeft een ietsje grotere werkgat dan de oude naaimachines, bijna 8 inch van naald af gemeten. Ik neigde in het begin naar te grote steken, maar al snel had ik het ritme te pakken en was het quiltwerk klaar, de rand heb ik met boogjes en kleine boogjes gedaan, zoals ook het origineel was gequilt, ongeveer…
IMG_8864 IMG_8867 IMG_8866
daarna heb ik de biezen en ophangsleuf gesneden en er opgenaaid, en toen was het alweer half 5, twee uur zijn zo om! Nu kunnen ze versiert worden met glittersteentjes (op de ogen), en ze krijgen ook nog snorharen.
Mijn moeder zat in een luie stoel in het zonnetje te naaien, ze was de labels aan het opnaaien van de quiltjes die ik net had gebracht,
IMG_8861 IMG_8868
Ze showde me ook nog haar gehaakte deken,
IMG_8862
hij is op een klein stukje rond de rand na klaar; ze heeft hetzelfde probleem als ik, ook hier is het zo moeder zo dochter; na een korte tijd haken krijgt ze veel last van de polsen, ze haakt ook maar korte stukjes per keer. Ik heb het al zo goed als opgegeven, mijn deken ligt in een la uit het zicht, want anders pak ik er toch weer naar, en krijg ik er ’s nachts spijt van. Jammer maar het is niet anders, er is nog meer dan genoeg wat we wel kunnen en leuk vinden! Van mijn vader kreeg ik een grote tas vol rabarber en appels uit eigen tuin, lekker voor taarten en appelmoes, of om zo te eten, heerlijk, het was en is nog steeds genieten!

0 gedachten over “Mini bee maar maxi blog

 1. Truus

  Geweldig leuke quiltjes zijn het geworden en dat kan natuurlijk niet anders als je Moeder mijn naamgenote is! (lol)
  Ben benieuwd naar de reacties van de ontvangers van deze quiltjes.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Ineke Hulzebos

  Ik vind ze zo leuk, wat een prachtige poezen-quiltjes. Jammer dat je soms zo’n last hebt als je wilt handwerken, hopelijk geneest het eens of is er medicatie voor genezing, zou gaaf zijn.
  Yoko Saito huisjes quilt wordt ook erruuuuugggg mooi!!!

  Liefs, Ineke

 3. Mieke49

  Hoi Shirley en Truus,
  Ik geniet van de verslagen van jullie (en ben stiekum een beetje jaloers) dat ik al lang geen moeder meer hebt om dit te delen. ik ben geen schrijfster zoals Shirley maar ik vertel haar vaak als ik haar zie ik ben meer een praatster . zo als jullie samen aan het werk zijn kan een quiltster alleen maar over dromen.
  dus genieten van jullie leuke verslagen en het werk dat jullie laten zien.
  groetjes van Mieke uit Maarssen

 4. sonja martens

  twee handen op een buik . dat is de uitdrukking bij ons ,om te zeggen dat jullie zo goed akkoord komen . heerlijk lijkt het me voor jou, om samen te kunnen werken op deze manier .
  jou ma kan je beslist geen oudje noemen ,zulke mooie stukken .
  grandioze poezen tafereeltjes .
  grtjs
  sonja m

 5. Johanna Zweden

  O Shirley wat zijn ze leuk..ben er helemaal weg van
  en dat huisjes quilt wat mooi
  Groetjes uit Zweden

 6. Chris

  Oh die katten! Helemaal geweldig. En wat heerlijk toch dat jullie zo samen als moeder en dochter bezig kunnen zijn. Dat is toch een voorrecht!