Met de trein

-een rit van bijna 3 uur- naar Zutphen, om de winkel van Petra Prins te bezoeken. In de trein hebben we lekker zitten kletsen en natuurlijk zitten werken aan quilterigheden, kijk, op de heenweg heb ik aan de yoyo's gewerkt en op de terugweg aan de hexjes: Today I went to Zutphen by train (what was I thinking?!) to visit the quiltshop of Petra Prins she's got the most romantic fabrics ever, and in her shop you can admire the original Morell quilt, I love the machine-quiltwork on this quilt In the train I was busy working on the yo-yo's on the was to Zutphen, and on the way back home I made 5 sets of hexies.Photobucket Dankzij Miranda's gevoel van richting liepen we naar de winkel, en toen we onderweg een leuke kookwinkel zagen, konden we het niet laten om er even naar binnen te gaan. Al snel hoorden we onder een groepje dames het woord "quiltwinkel" vallen, en opeens stond ik oog in oog met -ik meen- Anja, een van "De lachende lapjes" van het quiltweekend in Loon op Zand. Geweldig leuk, nog even wat gekletst en toen wezen ze ons de winkel aan, in een zijstraatje recht tegenover de kookwinkel en we zouden dus al kletsend gewoon er straal langs zijn gelopen, als we deze tussenstop niet hadden gemaakt.

Snel naar de quiltwinkel, we hoorden hem al roepen, en aaah, zo romantisch en zulke mooie quilts, je zou er zo je bed in zetten. Na wat geklets kwamen wij (in totaal 10 aanwezige dames) al snel achter onze identiteiten, er zaten een paart bloggers bij, zoals Gerda van Kijk Daar Is , en Jacqueline van Neeftjes Weblog ,en Gonnie van Roekels weblog, van de andere ben ik de naam kwijt. Miranda maakte indruk met haar zwart-witte DJ, die ze in zakjes had meegenomen, in het echt dus veel mooier nog dan op foto. Met z'n allen aan een bakje koffie gezeten,Photobucket en kletsen, lachen, kijken, luisteren en nog meer lachen, het was een dag met een goud randje. (foto hierboven van Jacqueline -links in beeld- gekregen, mijn dank is groot) De winkel met lege handen verlaten was onmogelijk, ik ontdekte een Sushi-Roll (zelfde als Jelly Roll maar dan van Lecien) met stoffen die volgens mij perfect zullen kleuren met mijn Girl's Day Out blokken (die ik helaas niet bij me had). Deze Sushi-Roll was een flinke aderlating, en dus hield ik het verder enkel bij 1 FQ, een zakje met scraps (had ik nog niet) een mal met kaartjes voor de fussy-cut mini Dresden Plate te kunnen maken, en een soort raderwieltje -zonder puntjes- om bv quiltlijnen aan te geven zonder tekenen, maar ook perfect om de vouwlijn in stof te duwen. This is what I bought, I just couldn't resist the Sushi-Roll (same as a Jelly Roll but with Lecien fabrics), a scrapbag to go with the petit Dresden Plate templates, and a roller like a hera marker to make the seams fold easier, also to mark a quilt-line without using a pensil/marker.Photobucket Na het afrekenen liep ik nog wat rond, lapjes aaiend en quiltjes bewonderend, terwijl mijn reisgenote stond af te rekenen. Opeens stapte ik in een gat (-denk aan het afstapje-) en ik kon me gelukkig op tijd vastgrijpen, zodat ik op mijn benen bleef staan. Ik denk dat het de hand van God was, die me een zetje gaf om mij naar buiten te werken, want hoe langer ik in de winkel zou blijven, hoe groter de kans was dat ik de verleidingen niet kon weerstaan. Helemaal foute boel natuurlijk, want van schrik liep ik weer terug het opstapje op, om even bij te komen van de schrik, want dat gaat nou eenmaal beter omringt door mooie dingen, toch? En al bijkomend viel mijn oog op een wel heel mooi lapje waar mijn naam op stond, en voordat ik er erg in had, stond ik deze af te rekenen bij de kassa. Het is de FQ met de randstof, onder op de foto naast Quiltmania.

0 gedachten over “Met de trein

 1. Elly L

  Ik keek je weblog even na daar ik al een poosje geen bericht meer zag verschijnen op mijn google reader. Maar het blijkt dat je wel trouw bent door wezen bloggen, dus wat de reden is dat mijn google reader geen nieuwe berichten meer doorgeeft is mij een raadsel.
  Leuk dagje had je bij Petra Prins.
  fijne zondag
  groetjes Elly

 2. jacqueline

  wat was het gezellig he! gelukkig maar dat je je niet bezeerd hebt! het is een naar afstapje! prachtige stofjes heb je gekocht! groetjes

 3. gerda

  wat was het leuk hé….al die bloggers en niet bloggers zo bij elkaar..het leek wel een feestje!!!
  na de schrik van je bijna vallen…moest ik wel erg lachen aan de draai die je eraan gaf…leverde je wel weer een mooi lappie op!!!;0)
  fijne dag..

 4. Ingrid

  Ohhh, prachtige buit !!! ik ben heel benieuwd naar dat radarwieltje !!!
  Moet toch ook eens naar Zutphen..maar wat een eind met de trein…

 5. Mascha

  Ik ben blij dat ik weer op je weblog kan komen. Wat een heerlijke dag heb je gehad. En de buit is niet mis, zulk mooie stofjes.
  Groetjes Mascha

 6. Anita deR

  Wat een heerlijk buit, een enige winkel met prachtige stofjes. En die afstap, daar ben ik me 2 jaar geleden ook vanaf gekukeld, jammer genoeg was het niet zo goed voor mijn rug.
  Gezellig om al de bloggers te zien.