Meer is beter

Dank jullie voor de complimenten, ik ben er zelf ook happy mee, en droom er zelfs van, hoewel dit ook te maken kan hebben met het feit dat ik vreselijk lang door heb zitten werken gisteravond. PhotobucketVannacht half 2 zat de eerste blauwe border aan de top vast, mijn middelvingertopje helemaal beurs geprikt, af en toe schiet de naald er zelfs met de achterkant met draad door de huid heen, en komt er bloed aan te pas; en toch stug doorgaan! Ja, de blauwe rand voegt echt iets toe aan deze top; even laten zien hoe ik hem er op zet: ik meet de lengte van de strook op door hem op de vorige sashing te leggen, en laat hem dan doorlopen tot de puntjes van de kopse kanten.
Photobucket en dan leg ik de strook onder de top, en ga ik spelden. De liniaal zorgt ervoor dat de strook overal even breed is, en zo speld ik de hele rand af. De kartonnetjes die nog in de buitenste rij hexagonen zit, maakt dat de boel niet echt soepel valt.PhotobucketPhotobucket Op beide uiteinden heb ik een stukje blauwe stof gestikt, zodat het daar breder is dan de rest van de strook ,
Photobucket en dan is het een kwestie van met het handje de hexagonenrand op de blauwe rand vastnaaien, met een onzichtbare applique steek Photobucket lekker rustiek he, dat koffievlekje? Hoort er allemaal bij! Er zitten meer van dit soort vlekken op de randjes, niet te veel, maar genoeg om de kijkers het gevoel van “joh, dit is wel een oude quilt” te geven.
PhotobucketMaar voordat ik ging naaien, moest ik eerst bijkomen van een klap; een tegenspeelster van Wordfeud maakte in 1 beurt met ‘versnoep’ (haar 1e zet) 688 punten! Meer is beter? Ik doe nu mijn best om de schade een beetje te beperken, winnen kan ik wel vergeten 🙂 dus Henny, haal het gebak nu maar in huis! Dit riep ik al eens eerder, maar toen was haar voorsprong niet zo immens groot.

Niet alle reclames zijn onrealistisch, dacht ik toen ik deze van KPN zag, zeer herkenbaar :-)[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZTZtEtr8oiU]

0 gedachten over “Meer is beter

 1. Ansje

  Ha Shirley, Wat wordt je antieke mooi zeg!! De manier van rand aannaaien heb ik ook zo gedaan met mijn grote hexagon van 2006. Veel werk maar zo wordt het ’t mooiste. LiefsAnsje

 2. ansje

  Nog maar een keer want ik zie het niet verschijnen. Mooie quilt wordt je antieke!!
  De manier van rand aanzetten heb ik ook zo gebruikt met mijn megahex. Werkt super! LiefsAnsje

 3. Jenni

  Ojee, nu ga ik extra mijn best doen om ook met een foto van een door mij gelegd woord op jouw blog te komen 🙂
  Je quilt wordt prachtig (maar ik dacht altijd dat er thee gebruikt werd voor een antieke look maar jij gebruikt dus gewoon koffievlekken, bijzondere methode 🙂

 4. christine

  Wat wordt je quilt een beauty. Die hexagonenrand vind ik bijzonder geslaagd. Bravo. Ik volg al een heel tijdje je plezante blog. Doe zo voort.
  Groetjes
  Christine

 5. Ines

  Je kwam niet meer bovendrijven bij mijn lijst, dus toch maar even gezocht naar je.
  Wat is je antieke schitterend geworden, daar mag je weer apetrots op zijn.

  Groetjes
  Ines

 6. Johanna Zweden

  Kan er nog steeds op komen Shirley, kan jij dit ontvangen!!
  Schitterend je quilt
  Fijn weekeinden groetjes Joke