mannen

Ze bestaan, mannen die op uur en tijd willen eten, elke dag een warme maaltijd eisen, of echt elke dag een groot stuk vlees op hun bord willen zien en waarbij groenten en aardappelen bijzaak zijn. Ook zijn er mannen die perse elke dag hun warme maaltijd willen beginnen met een bord soep, het liefst zelfgemaakte natuurlijk maar als het vrouwtje ongesteld is mag dit ook een keer soep uit een pakje zijn.  Ben ik de mannen bijna vergeten die regelmaat willen, elke dag precies om half 6 uur willen aanschuiven aan een gedekte tafel. Met een glas wijn erbij. Het ligt grotendeels aan hun opvoeding, als ze zo van hun moeder af komen en je drukt het als jonge liefhebbende echtgenote niet gelijk met zachte hand de kop in dan heb je er alleen maar jezelf mee later. Net als met puppies: je moet er vroeg mee beginnen. ☺ En natuurlijk kan het ook zijn dat ze welopgevoed en als makkelijke mensen zo uit moeders nest komen, maar dan op een voetstuk gezet door liefhebbende vrouw gruwelijk verwend worden. Zie er dan na 20-30 jaar huwelijk eens verandering in te brengen, als bij de vrouw de luikjes voor de ogen open gaan en ze van al dat bedienen moe is geworden en ook wel eens wat voor zichzelf wilt.  te laat.

Hier zat ik aan te denken toen ik het eten stond klaar te maken. Ik had de kip in stukjes gebakken toen ik de pot kerrie mix erbij goot. Shit, kerrie: waar Perry niet tegen kan, en in de kerriesaus zaten ook nog rozijnen, en dat krijgt-ie ook niet door zijn keel. En toen ik de wildrijstmix afgoot en bij het kip-kerrie gebeuren kiepte, zag ik pas de noten en tarwe,waar Perry van gruwelt. Ja, mijn lief is slachtoffer van een combinatie van verwend-nest syndroom en een zwakke maag. Ik kreeg hem te oud voor nog te veranderen. Die kerrie kucht hij over een dag nog op, na een slapeloze nacht vanwege opkomende maagzuur. Dit kon ik hem niet aandoen. We aten vroeg vanwege een streetdancende Suzanne die op tijd weg moest, en toen Perry later thuis kwam en zelf voor zijn eten moest zorgen, stond hij gelukzalig een ei te bakken voor op brood. Geen gemopper, geen gezeur dat dit echt niet kon of zo, of klagen dat hij al zo’n zware dag had (wat wel was) nee, handen uit de mouwen en bakken maar.  Kattenverliefdheid Best sexy eigenlijk, een man die kookt.                                                                                    

0 gedachten over “mannen

  1. Ingrid

    Haha, mijn schoonma zei mij ongeveer 31 jaar geleden toen wij net 2 maand getrouwd waren dat ik Ot zn schoenen wel eens mocht poetsen… heb haar toen zo raar aangekeken en gevraagd of hij dat zelf niet kon dat ze bijna in een appelflauwte raakte. Heb het nooit in mn hoofd gehaald schoenen te poetsen… en Ot kan heerlijk koken hoor !!! zelf geleerd – knap he??…LOL