katten

Terwijl ik nog een keer die foto van mezelf bekijk met Zipje en Zopje op schoot Schoot_2 , moet ik denken aan een andere foto, zeker 31 jaar geleden genomen! Hoek116 was ik toen ("Joowh wat zie je er daar jong uit", roept Suzanne nu- die allang in bed had moeten liggen) Ik las geen boeken maar verslond ze en dan had ik altijd wel iets aaibaars op schoot, hier zijn dat Roetmop en zijn moeder Fluffie en ik denk dat Rekel naast me ligt, een Chinchilla, maar het kan ook zijn zus Hummel zijn, zijn zus. Die het dus met haar broer deed op de wasmachine in de badkamer en als je dan midden in de nacht naar de wc moest had je hier een mooi zicht op. Foei.

Hoek_katten Mijn vader riep een keer: "liever 10 katten dan 1 hond", toen mijn moeder thuis iets anders in huis wilde hebben dan enkel kinderen. Dus toen hadden we snel een kat in huis, en toen nog eentje en nog eentje….mijn arme vader heeft het geweten. Op een gegeven ogenblik hadden we 7 katten in huis, en als we dan in de zomer buiten zaten te eten aten de katten mee. Hier zie je mijn vader die Rekel voert, of is het Hummel?

En de geschiedenis herhaalt zich, hoewel wij het bij 3 katten houden. Een bejaarde Witje die ons na elke winter weer verrast door in het voorjaar fitter te worden, en Zipje en Zopje die Witje jong houden. Nou ja, jong, ze houden hem in ieder geval in beweging. Evelien ligt vaak met katten op bed, net als ik vroeger Hoek3  als ik een tijdje in de kamer zit heb ik zo 3 katten om me heen, meestal 1 op schoot, heerlijk.

Kijk, hier lig ik in bed als 16 jarige, terwijl Paul en Elton mij toezingen geniet ik van het gespin van de katten.