Maar wacht, er is nog meer!

Het andere deel van de voortuin is enorm wat betreft hoeveelheid split en bakken vol onkruid, maar gelukkig staat er ook genoeg om van te genieten, zoals deze mooie azalea die vol bloemknoppen staat, en het mooie siergras, waar eerst 1 pol van stond en afgelopen jaren de tweede pol in een conifeertje is gaan groeien, die moet er wel uit, ooit
IMG_3720Achter deze bloembak
IMG_3721stond eerst een hele grote spar die er uit moest van de makelaar een paar jaar geleden, omdat hij het zicht op het huis ontnam. Het rode potje rechts in de bloembak is gevuld met opgegraven zaailingen uit het split eerder deze week.
IMG_3727Kijk je bij de stomp van de spar naar links dan zie je dit, een uit de kluiten gewassen dwerg conifeer (alweer) tussen mooi siergras
IMG_3729
en rechts af richting keukenraam zie je dit
IMG_3728In die zwarte pot zitten zaailingen van verbena en nog een ander paars bloeiend geval waarvan de naam mij is ontschoten.
Verder door kom je het mooie pampasgras tegen,  daarvoor staat een prachtig grote Azalea en een conifeer die er uit moet, echt een geval van mooi in de luier, lelijk in de sluier,  en verder staat er heel veel zooi
IMG_3730Zipje wijst me nog een bak aan in de voortuin waar ik mijn tanden in mag zetten, helemaal overwoekerd met kweekgras of zulks, lichtelijk deprimerend kan ik je wel zeggen 🙁 want dat spul raak je nooit kwijt!
IMG_3717

Zipje kijkt om zich heen en je ziet hem denken dat hier heel veel planten gaan passen. Jazeker, er komen een stuk of tien vrouwenmantels die ik -van de oude moederplanten los gescheurd- even elders heb gezet, de stuk of 10 hoge Verbena’s, en ik denk dat ik er heel veel lavendel ga zetten, en kattenkruid oid. En daar waar links nog veel gras staat wil ik Goudsbloem en zonnebloemen zetten. En ik heb veel zaailingen van vingerhoedskruid, daar kan ik er ook een stel van hier planten. Oh en ik zou ook graag stokrozen willen laten groeien in de voortuin, zo heerlijk om te plannen, en te dromen.  Ik weet wel dat ik in de bakken vooral grote groepen met dezelfde planten moet zetten, en dan kan ik er tussen twee rijen door misschien de klaprozenmix strooien. IMG_3716Het is dat ik het zulk leuk werk vind…

Eén gedachte op “Maar wacht, er is nog meer!

 1. Truus

  Kweekgras er uit halen leuk???
  Dan mag je bij mij ook wel aan de gang hoor.
  Bewonder je doorzettingsvermogen om zo dat onkruid er uit te halen tussen t grit.
  Succes en na gedane arbeid is het goed rusten!
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.