Maandag rustdag?

Want het was druk afgelopen dagen, maar wel heel gezellig! Vrijdagmiddag maakten de kinderen -net terug van de kapper- shushi voor het avondeten klaar
PhotobucketPhotobucket
Het smaakte zalig! Voor hun vader waren nog warme hapjes, want hij is niet zo’n fan van ‘zeewierhapjes’, en zo zaten we om 8 uur scheel kijkend van de honger pas aan tafel 🙂
Photobucket
Na het eten ging jongste dochter naar de Roosendaalse kermis (wij brengen en halen), maar eerst werd deze ring nog af gedaan,
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
want dat zou te gevaarlijk zijn; gelukkig was het eten binnen gebleven, ondanks de vele heftige heen-en-weer-op-en-neer-op-de-kop-en-schudden-maar- attracties.

Zaterdag was het feest bij mijn ouders, vanwege mijn vaders op komst zijnde verjaardag (woensdag), met bijna alle familieleden aanwezig. Mijn vader werd verwend door ons, wat een schitterende bureaulamp, en zalig snoepwerk van Jamin, wie wilt dat niet? In het ‘opa’-trommeltje links in beeld zit geen drop (wat hij denk ik wel verwachte) maar pindarotsjes en pure chocoladekoffieboontjes, mmmm.
IMG_9964PhotobucketPhotobucket
en wij werden ook verwend door mijn ouders, heerlijke zelf gemaakte taarten, ik koos voor deze
Photobucket
en zalige Chinees eten, mmmm.

Photobucket
het kwam van de Chinees uit Axel, zo lekker, en zo veel 😉 eten is een serieuze zaak, lijkt het wel, maar we hebben genoten, gekletst, gelachen, en maakten ons geen zorgen of we hongerig van tafel zouden gaan.
Het was gezellig zitten op de mooie ragtimequilt,
PhotobucketPhotobucket
waarvan nummer 2 boven lag,
Photobucket
gemaakt door mijn moeder met zelf geverfde flannelen lapjes, schitterend gewoon! En als jullie weten hoe zwaar werk het maken van 1 ragtime is, en mijn moeder maakt er even 2! Hele diepe buiging!

Op de naaikamer van mijn moeder was nog veel meer moois te zien, zoals deze tas die als pakket gekocht was in Veldhoven bij een gebrekkig Engels sprekende Oost-Europeaanse dame.
PhotobucketPhotobucket
Helaas klopte er niet veel van het pakket,  er zaten ook verkeerde magneten, stof te krap of zelfs te klein, -hier kwam ze op het Belgisch quiltweekend pas achter, toen ze er aan begon-, waardoor het maken van deze tas niet echt fijn was. Maar hij is klaar, en kan geshowt worden over 4 weken. In de woonkamer had k al een lief kattenquiltje zien hangen,van The Garden Patch Cats serie, en
PhotobucketPhotobucket
tegen de designwall hingen nog 2 katten, die bijna klaar zijn, en in het zakje zitten de blokjes voor de loterij van het quiltweekend, en rechts zie je nog 2 losse rijtjes van de variahex, die volgens mij toch al helemaal als top klaar was.

Zondag werd er druk genaaid en opgeruimd, en ook een beetje muizenjacht, want ooh muisje in de garage gesignaleerd! Een oude gymschoen onder een kast zat vol met kattenvoerbrokjes, maar de muis was pleite. Zipje en Zopje werden even streng toegesproken, maar of dit indruk maakte, ik weet het niet.  De garage zal ik vandaag leegruimen met assistentie van mijn lief, en er zullen neutronenkorrels gestrooid worden, of valletjes gezet, maar die mag mijn lief dan leeghalen, want getsie, ik ben hier geen fan van 🙁
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7j8cKvJTeKU]
En mijn volgende blogje zal gaan over mijn moeders Australische redwork quilt, en wie weet ook over de Girls Day Out, die steeds een stukje dichter tegen de eindstreep aan zit.

0 gedachten over “Maandag rustdag?

 1. Jantine Urban

  Wat kunnen de dagen omvliegen hè? Maar je was in ieder geval in goed gezelschap! Mooie, heerlijk zachte quilts van je moeder en de tas, helemaal schitterend!

 2. Renske

  Wat een aparte ring. Hoe zit hij op je vinger? Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. De 2de ragdolquilt van je moeder is ook erg mooi geworden. Leuke tassen. En de susi’s zien er heerlijk uit.
  Wat zijn dat leuke kattenquiltjes. Ik heb de site gelijk opgeslagen.

 3. Renske

  Wat een aparte ring is dat. Wel leuk hoor. Handig als je ’s nachts gaat stappen en je wordt lastig gevallen. Je zou hem als klauw kunnen gebruiken.

  Wist je trouwens dat als je pepermuntolie op paar watjes doet, je muizen ook weg jaagt. Als je geen pepermuntolie kan vinden, dan werkt ook eucalyptusolie. Dat stinkt net zo goed. Van de pepermuntolie weet ik dat het helpt. Wij hebben het uitgeprobeerd en sindsdien geen muis meer gezien in huis.

  Ik had het eerder over een ragdollquilt, maar dat is natuurlijk ragtimequilt.

 4. Anita deR

  O die katten zijn wel heel erg leuk. Mooie dingen maakt je moeder toch, je hebt het zeker niet van een vreemde. Ik hoop dat een van je dochters ook aangestoken raakt met het virus.