Het kreng

Ze is bijna klaar, 't kreng, want ik heb er de afgelopen dagen flink op zitten mopperen! Photobucket Vooral die 4 kleine driehoekjes (op de hoeken van de bol) bezorgden me hoofdpijn, nou ja, 1 van de 4, want dat zal je altijd zien: ze gaan allemaal -met veel moeite- van een leien dakje, en dan is er eentje die heel erg dwars doet, letterlijk en figuurlijk, en je kan met dat foundationpapier op de achterkant niet onbeperkt uithalen en er opnieuw overheen stikken, er bleef op het laatst zo weinig papier over dat ik op de gok moest stikken, en dat is dus te zien. Nou ja, er komen eerst nog randen rondom, en dan ga ik het kreng naar de stijkplank nemen en ga ik lekker persen, want plat zal ze worden. Op de foto ligt ze op de grond op tegels van 40x 40 cm, en nee, ze is nog niet plat want er zit heel veel papier in de buitenste rijen meegestikt; de naden duwen de randen scheef en op sommige plaatsen ook wat omhoog. Ik ga hierna toch zo'n eenvoudige en lekker snelle quilt maken, mmm. (eerst de batik afmaken en voorzichtig aan ook de GDO in de affe top stadium brengen)

Het patroon kan je op deze website vinden en dan zie je een pagina vol Russisch gebabbel, en als je dan naar beneden scrolt, zie je dit:

Lenslink
en je moet op de link boven de rode pijl klikken (de rode pijl heb ik er dus nu gezet ter verduidelijking. Deze dame maakte hem trouwens op de paperpiece manier zoals je ook hexagonnen maakt, zoals Dineke ook heeft gedaan.

 

0 gedachten over “Het kreng

 1. Lida

  Wauw, wat een schitterend geheel wordt het zo en ik zie echt niet wat er aan dat driehoekje mankeert, alleen zie ik het schitterende effect!
  Ben benieuwd hoe de randen erom komen, groetjes en succes!
  Lida

 2. Kitty

  Wat een beauty. Echt prachtig. Maar al die dikke naden. Deze quilt staat bij mij ook op mijn wim lijstje, maar verhuisd langzaamaan naar beneden. En zeker nu ik jou zo hoor vechten. Succes.
  Gewoon blijven denken dat het resultaat de moeite waard is.

  Groetjes,
  Kitty

 3. Berbel

  Ik vind ´m helemaal geweldig!
  Heb ´t uitgeprint, maar of ik ´m ooit maak??
  Dat is nog maar de vraag, d´r zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen.
  Groetjes Berbel

 4. Adrie Jansen

  Shirley, dikke duim omhoog voor dit staaltje van doorzettingsvermogen!! Hij staat nog steeds op mijn WIM lijst, maar ik teken ‘m lekker op dat zachte luierinlegpapier, zelfde rol als die jij hebt gekocht bij Merel, lijkt mij een stuk prettiger te naaien.
  Succes met de afwerking!

 5. Renske

  Ondanks je geworsteld met die ene, is hij ontzettend mooi geworden. Blijf je deze quilt trouwens gewoon het kreng noemen?

 6. Laura

  Hij wordt mooi Shirley, je bent al een heel eind. Heb hem ook gemaakt, lekker op luierinlegjes en op de hand. Dat werkte heel prettig. Nu hangt tie in DD slaapkamer, die liggen er elke avond tegenaan te kijken totdat ze duizelig in slaap vallen LOL..
  Succes met de laatste loodjes, en het doorquilten, doe je dat in de ditch?
  Groetjes, laura

 7. Else

  Hey Shirley, moest wel fff lachen arme jij! En ik al zwoegend met mijn 3 hoekjes maar denken dat ik de enige was die in gevecht was met een topje, maar jij kan er ook wat van (lol) Nou ben ik heel benieuwd naar de label van deze quilt; Kreng, made by Shirley. Oeps fijne avond, Knuffel Else

 8. Berna

  De bol ziet er heel indrukwekkend uit. Eigenlijk voor het eerst dat ik een bol zie die ik mooi vind en dat wil wat zeggen! haha

 9. Hilde

  Hoi Shirley, dank voor je leuke berichtjes op mijn blog. Jouw quilts zijn ook mooi, vooral dat kreng is prachtig. Ik kan me goed voorstellen dat de laatste loodjes het zwaarste zijn, het moet nu helemaal naadloos aansluiten… Succes met de laatste naadjes!

 10. Anita deR

  Shirley, PRACHTIG en heel knap dat je ondanks de tegenslag toch doorgezet hebt. Je bent een kanjer. Hij staat bij mij ook nog op mijn lijstje maar nog maar even wachten, ben nog met zoveel dingen bezig.