Long time no see

Haha, jullie denken vast dat de antieke quilt al helemaal klaar is, vanwege deze blogstilte, maar niets is minder waar, beste lezers, ik heb gewoon teveel afleiding met al mijn spruiten in huis, (quilt is ter zelfbescherming tegen de stiletto nagels van Zopje)
Photobucket
en het feit dat ik de achterkant stof eerst kwijt was 😉 en daarna er achter kwam dat ik er een halve lengte van tekort kwam, hielp ook niet echt in het productief zijn. Plus de angst dat de top te klein zou zijn voor ons bed, daar schrok ik wakker van, maar gelukkig valt hij mooi ruim over het bed heen, zag ik de volgende dag. Het valt niet mee hoor, quiltster zijn 😉
Photobucket Photobucket
Het maken van fibermailkaarten is ook tijdconsumerend, maar wel op een leuke manier ook al waren het motjes, ze zijn alle vier al klaar (ja, 2 dezelfde), maar ik heb vergeten van de affo’s ook een foto te maken en zijn dus al op plaats van bestemming.
Photobucket Photobucket
Ook het uitzoeken en testen en op papier zetten van een nieuw Klotto blok (loterij blok voor de Quiltkletserslijst , die ik bijna elke maand organiseer) koste me tijd, waarbij je je kan afvragen of het ook deels vluchtgedrag is.
Photobucket
Maar het is een enig blok, patroon staat op de Moda Bake Shop , is van Jessica Kelly, en is zo makkelijk om te maken; het was de zonde waard, en ik moet me inhouden om er niet gelijk een hele quilt van te maken! Ik begin graag iets nieuws, wie niet, maar ik merk dat de affe tops me een beetje gaan irriteren, er bekruipt me een gevoel van schaamte, en de enige manier om hier vanaf te komen -de enige die ik acceptabel vind- is door ze af te maken!

Dus ben ik na een stevige lunch – bagels met zalm vullen!- eerst de heg gaan snoeien, en gedwongen door een regenbui dook ik al een half uur later achter de naaimachine met de meters oud-roze achterkantstof, om er een grote lap van te maken, en toen door de witte stroken er tegenaan te zetten, ook breed genoeg voor de grote antieke quilt.
Photobucket Photobucket
Nu nog even strijken, en dan sandwichen! En mijn eerste gedachte, om een quiltpatroon met blauwe stift op de quilttop over te brengen, is gelijk weer weg gestopt, nadat ik deze quilt op de Claico dag zag,
Photobucket
waarbij een oude overhemdstof in combinatie met gekochte effe stof, met blauwe stijf werd gemarkeerd, en na het wassen bleken de blauwe lijnen als bleekmiddel te hebben gefungeerd op de geruite overhemdstof. Ojee. Je zou voor veel minder het in je broek doen!

nagekomen bericht: het kan dus zijn dat ze een paarse stift heeft gebruikt, ook al zei ze van niet, (deze vreten gaten in zijde stoffen!) of dat het een oude stift is, en hoe lang de stiflijntjes er op zaten, en onder welke omstandigheden, werd er ook niet bij verteld, en ook niet hoe het naderhand gewassen werd, met welk wasmiddel. Kortom: er zijn hele volksstammen die nooit problemen hebben met blauwe uitwasbare stiften, laat je door mijn bericht niet afschrikken. Als je een blauwe stift koopt in een goedlopende quiltwinkel (dus waar de stiften regelmatig op zijn), zal het vast wel goed gaan.

0 gedachten over “Long time no see

 1. Chris

  Ben nog steeds weg van die Antieke. Hij valt prachtig over je bed.
  Wat een enig Klottoblok! Groetjes van mij.

 2. Anita A

  Hoi Shirley,
  Verbazingwekkend hoe een chaoot zoals jij al die dingen achter elkaar kunt doen, en dan niet de draad kwijt raakt, petje af !! Gelukkig ben je wel af en toe stof “kwijt” en weet je eigenlijk niet meer welke stof je daarvoor gekocht had, dit stelt me dan weer gerust,…………….Quilters zijn soms rare mensen !

 3. tertia

  Wat een prachtige knutsels zijn die fibermailkaarten. Ik weet dat mensen met een borduurmachine ze ook maken. Plaatjes zijn het.
  Maarre ik schrik van de blauwe,bleek lijntjes…..mijn sampler heb ik namelijk ook met de blauwe stift lijntjes waar ik ga en heb gequilt, getekend. Ik hoop maar niet dat ik zulk effect ga krijgen 🙁

 4. miranda

  Hmmm, heerlijk weer om het kroost zo rond ons te hebben! Terwijl hier vele spelletjes en filmpjes de revue passeren, ben ook ik achter het machientje gesprongen! Wat zijn die kaartjes lief en je nieuwste klottoblok ziet er goed uit!!!!!

 5. Dineke

  Goh, uitstelgedrag, daar heb ik nu nooit last van LOL Gelukkig past je antieke wel op jullie bed. en ik ben blij dat ik niet de enige die ontdekt dat er stof te weinig is.
  Bedankt voor de foto van de blauwe stift, die ga ik nooit meer kopen en gebruiken. Brrrrr het zal je toch gebeuren zeg.

 6. Johanna Zweden

  Heerlijk de kinderen thuis, nu geniet er maar van, de hele winter kan je nog quilten
  Wat is je quilt schitterend en hij hangt mooi zo
  Wat een mooie kaarten zo
  en wat leuk die blokken, leuk voor een goed doelen quilt, dank je voor het ideetje, sla het meteen op
  die bagel ziet er lekke uit
  Groetjes Joke en een hele fijne dag

 7. Heleen

  Oh, zo herkenbaar. Hier wil het ook maar niet vlotten met het doorquilten van eentje die al drie weken gedibbeld ligt te schreeuwen om aandacht. Gisteren een heel goed excuus natuurlijk want quiltvisite gaat voor. ;-). Maar je doet nog van alles die antieke komt vanzelf eens aan de beurt.

 8. Ilse

  Och, een keertje pauze in je tempo kan geen kwaad 😉
  Je kan nu lekker genieten.
  Het is wel een heel mooi klotto blok (zou nog iets zijn voor de dikke-poepen-stof van Edith, recente kletser :))