Loki en Zopje ontmoeten de jonkies

Vrijdagavond waren Arya en Jon uitgevloerd van een hele avond rennen en jagen door de woonkamer, Jon lag op het laatst met zijn bekje open en tong eruit hangend te hijgen, gebrek aan conditie. Ik haalde de transportkooi en we brachten ze tegen middernacht weer naar de logeerkamer voor de nacht. Ze sputterden niet tegen, een teken dat ze echt toe waren aan rust. Net als Loki en Zopje, die zoals gebruikelijk de hele middag boven hadden gelegen en nu gedreven door rammelende magen argwanend de keuken betraden.
Loki had de jonkies al via de schuifpui begroet, al grommend en blazend
IMG_6783
Nadat ze zeker wisten dat de kust veilig was en de hele kamer hadden afgesnuffeld, gingen ze op hun vaste plek in de woonkamer liggen en daar bleven ze de hele nacht.

Om half 6 werden we alweer wakker geschreeuwd door Jon, hij vond het welletjes en wilde eruit, maar wij nog niet, en gelukkig werd het snel weer stil op de bovenste verdieping. Nadat ik aangekleed was ging ik eerst naar beneden, Loki en Zopje eten geven en indien gewenst naar buiten laten, Zopje was blij om een frisse neus halen, maar Loki draaide zich nog een keertje om, ook goed.
Jon was al aan het roepen toen hij me de badkamer uit hoorde komen en stond nu in de logeerkamer al helemaal in de startblokken toen ik de deur opende en liep voor me uit de trap af, terwijl ik Arya van het bed afplukkend bij de trap zette. Ze maakte geen aanstalten om de trap af te lopen, ik droeg haar dus naar beneden, en dat beviel mevrouw opperbest, ze liet het spinnend toe.

Toen ik ze in de keuken neerzette kon de deur pas dicht nadat Jon klaar was met de schoenen in de hal te hebben geïnspecteerd ook de keuken in was gehuppeld. Ik wil ze nog niet door het hele huis laten banjeren, Loki en Zopje hebben hun rust nodig en ik zou niet weten wat ze uitspoken als ze mijn naaikamer induiken. Ik moet er nog steeds opruimen en stofzuigen, al die spelden en draadjes overal.

Loki lag nog op haar stoel maar was klaarwakker toen de mormels de kamer instoven, over elkaar heen buitelend en apenkooiend door de kamer heen raceten. Om als bevroren stil te staan toen die ene stoel begon te grommen en te blazen. What the fuck? Met gepaste respect liepen ze achteruit weer weg, Jon ging er later nog en paar keer bij liggen om te kijken wat er gebeurde, maar Loki staarde en gromde hem steeds weg. En elke keer als de kleintjes iets te dicht in de buurt van Loki kwamen, liet ze het weer merken, maar ze viel ze niet aan.

Na een half uurtje besloot ze dat het welletjes was geweest en wilde ze naar buiten, om het via het zijraam te kijken wat ze allemaal uitspookten, het duurde niet lang of Jon had haar ook in de gaten en wilde spelen. Arya was veel te druk in de weer met haar balletje, veertje en propje papier.
IMG_6807

Zopje zag ’s morgens met lede ogen aan dat er rare gasten in huis waren en wilde er niet in
IMG_6799
maar hij was ‘s middags zo gedreven door de honger dat hij het vergat en naar binnen kwam via de voordeur, dh liet hem de keuken in en gelijk viel hij het kattenvoer van de kleintjes aan, oei Zopje, dat spul gaat gelijk naar de heupen jongen.
IMG_6810
Jon hoorde iemand eten en was achter Zopje gaan zitten,
IMG_6812
en toen Zopje zich omdraaide, liep hij gewoon langs hem heen, geen blaas of grom, opluchting alom.
IMG_6813
Een paar uur later leek de ontmoeting tussen deze twee weer vlekkeloos te gaan, tot Zopje Arya onder de keukentafel zag zitten. Zijn blik ging van Arya naar Jon, en toen viel volgens mij het muntje, Jon was niet Loki; Zopje zette zijn haren rechtop en gromde,

We zullen de jonkies voor minstens nog een paar dagen ’s nachts boven houden, en zeker nog een week zorgen dat ze niet door het hele huis kunnen lopen, om de stress voor Loki en Zopje zo laag mogelijk te houden. Vooralsnog vermaken de kleintjes zich opperbest, grappig was bij het onderste filmpje: Gardeners’ World stond op en er werd verteld over poep en wurmen, en gelijk begon Arya zich te wassen. 

Loki negeerde ze vanmiddag door na het eten de kamer in te lopen en vanaf de tafel ze gade te slaan terwijl ze sliepen. Toen ze zag dat ze geen bedreiging vormden, ging ze op haar stoel liggen voor een uitgebreide wasbeurt om daarna heerlijk te slapen.

5 gedachten over “Loki en Zopje ontmoeten de jonkies

 1. Paul

  Valt het nog mee om ze allemaal uit elkaar te houden, met al dat zwart.
  Zou niets voor mij zijn. Maar wel gezellig lijkt mij.

 2. Truus

  Je hebt je handen vol aan dit stel en een ‘goede’ reden om je naaikamer niet op te ruimen.
  Veel plezier met je poezenbende.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Lida

  Puur genieten dat jonge spul en wat een geregel om alles in goede banen te laten verlopen, hoop dat ze snel aan elkaar wennen!Groetjes
  Lida

 4. Wilma oud

  Wat heb ik weer genoten van je “ poezenverhaal” Heerlijk hoe die poezen op elkaar reageren.. eerst dacht ik dat Zopje het gemakkelijker zou accepteren dan Loki, omdat Zopje het al een keer had meegemaakt, maar dat is in werkelijkheid niet zo. Ik moet een beetje lachen om het “ diva “ Gedrag van Loki, terwijl tot nu toe da laatsgekomene en jongste was. Veel poezengenot verder.
  Lieve groet Wilma

 5. Wilma oud

  Wat heb ik weer genoten van je “ poezenverhaal” Heerlijk hoe die poezen op elkaar reageren.. eerst dacht ik dat Zopje het gemakkelijker zou accepteren dan Loki, omdat Zopje het al een keer had meegemaakt, maar dat is in werkelijkheid niet zo. Ik moet een beetje lachen om het “ diva “ Gedrag van Loki, terwijl tot nu toe da laatsgekomene en jongste was. Veel poezengenot verder.
  Lieve groet Wilma. …

Reacties zijn gesloten.