Dotten reünie

Buiten was het waterkoud en somber, maar binnen was het lekker warm en gezellig, want ik bevond me in het gezelschap van allemaal quilters; ongeveer de helft kende ik nog van de Dotten-quiltweekenden, deze werden georganiseerd door Dorry.
IMG_7214
Dit was de derde quilt-ontmoetingsdag in Poppel (Belgie, net onder Tilburg) , georganiseerd door Marjolein, en Dorry was er met haar winkeltje. Het was genieten, kijken wat andere dames allemaal deden, verhalen werden verteld en quilts geshowd, kijk hier voor de foto’s:
Dotten reünie 11-2017
De catering werd verzorgd door vriendinnen van Marjolein, en haar man was verantwoordelijk voor de zalig mosterdsoep, ik ben helaas vergeten het recept te vragen; dag vloog om! Marjolein verwende ons enorm, ze had voor iedereen een cadeautje gekocht en die werden verloot,
IMG_7692
ik kreeg dit schattig blikje met inhoud
IMG_7215
Ze had ook een quiltrek gemaakt die werd ook verloot, Dimphy was de gelukkige; de opbrengst van deze lootjes ging naar een ontwikkelingsland-project. Ze vertelde er vol enthousiasme over, hier een korte samenvatting in een email de volgende dag:

Er zijn 55 lootjes verkocht dus er kan € 110 naar Flor Ayuda. En degenen die het niet gewonnen hebben kunnen toch een goed gevoel hebben omdat ze er weer toe bijdragen dat in Guatemala weer een kind naar school kan. Een eerste vereiste daarvoor zijn schoenen en een uniform. Heb je dat niet dan mag je niet naar school. Jullie kunt je voorstellen dat dat al voor veel mensen een onoverkomelijk probleem is.

Bij Dorry’s winkeltje kocht ik een aller schattigs olifantienspeldenkussentje
IMG_7216
en wat mooie lapjes
IMG_7218
in het kleine doosje zit een geurkaarsje, een cadeautje van Renate van der Horst die ook mooie doosjes en tasjes maakte voor de winkel. Marjolein had op het laatst nog een verrassing voor ons in petto, ze wilde zelf altijd al graag een grote dresdenplatequilt maken, maar aangezien het er toch nooit van zou komen kregen wij nu allemaal een blok met stof (want daar had ze genoeg van), om voor onszelf te maken, leuk!
IMG_7219
Ik had een Life is Beautiful stitcherie blokje meegenomen om aan te werken,
IMG_7211
het opgestreken patroontje had ik de avond tevoren nog snel voorbereid onder toezicht van Jon en Arya
IMG_7208
de al gemaakte blokjes heb ik gelijk op maat gesneden, en even later lag Jon in het doosje waar ik ze in wilde stoppen gaan liggen.
IMG_7209

5 gedachten over “Dotten reünie

  1. Truus

    Heerlijk er op uit met gelijkgestemden en genieten van alles.
    Wat een schattig speldenkussen en dan die gekke poes om daar zo op een doos te gaan liggen– misschien ooit geleerd voor fakir?
    Gezellige avond
    groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.