linke links en lekker recept

Gisteravond starte er een nieuwe serie op net 5, en omdat hij een beetje laat begon had ik hem opgenomen op dvd en samen met de meisjes keek ik er vanmiddag naar.Showsarmy621x275s2burst  Heel gezellig, tot 5 minuten voor het eind, toen het heel spannend werd en de dvd ermee stopte. Blijkbaar was de serie wat later begonnen dan dat de Guide van de dvd-recorder had opgegeven, dus wij alledrie echt balen, want hoe liep het nou af, een echte cliffhanger, maar dan aan het begin van de serie al ☺

Gelukkig had Evelien een link voor me, waarop ze alle series bekijkt en hier zie je om welke serie/aflevering het gaat: Army Wives  Ik moet me nu inhouden om niet alvast de volgende aflevering te bekijken, dat is het erge van dit soort sites, hier kan je alle afleveringen zien.

Om 5 uur zaten we dus totaal gefrustreerd elkaar aan te kijken, nou ja, de meisjes keken mij boos aan: "waarom heb je zo krap getimed?!" diepe zucht. "Ik ben ook niet perfect, maar ik kan wel zorgen dat er over een kwartier eten op tafel staat, warm eten.", en met een blik naar Suzannes rollende ogen er gelijk achteraan: "en jullie vinden het allemaal nog lekker ook." Ze holden de trap op om nog snel wat te doen en ik dook in de keuken, om nog geen kwartier later een brul naar boven te geven dat het eten klaar was. Okay, de gebakken aardappeltjes waren helaas niet gaar genoeg, maar daar kon ik niks aan doen. Op de verpakking van de aardappelpartjes -lui nest dat ik ben- stond 8 minuten bakken, en ik liet ze zelfs 10 minuten bakken.

Men neme voor 5 personen (normale eters) ongeveer een pond shoarmavlees en bak dit in enkele minuten gaar in een wok -met daarin een beetje olijfolie-, mik er dan 2 pakken spitskool (600 gr. tesamen) bij en roerbak het geheel nog een 5 tal minuten; hoe langer je het op laat staan hoe meer de kool zal slinken en zachter worden, ’t is maar net waar de eters van houden.  Schep het op het bord en laat ieder voor zich er dan een handjevol Cashewnoten en een eetlepel gemalen kokos overheen strooien. Deze combinatie is gegarandeerd een hit bij kinderen!

Je kan er gebakken aardappeltjes bij eten, of gekookte, of aardappelpuree, of (noten)rijst, net waar je zin in hebt. Wij hebben het uiteindelijk zonder aardappelen gegeten, omdat ze niet gaar waren, en dat vulde ook prima.

0 gedachten over “linke links en lekker recept

  1. Caroline

    Hoi Shirley,

    Je recept klikt lekker. Zal het ook eens een keer proberen. Een tip: je aardappels even een paar minuten voorkoken in de magnetron. Wel een paar gaatjes prikken in de verpakking. Ze zijn dan goed gaar en het bakken is zo gebeurt.
    Groetjes
    Caroline