Let’s go girls

"Tatadadarada, let’s go girls"; Shania Twain begeleide me tijdens het maken van de eerste libellen op de quilt, al het begin is weer lastig en dus begon ik op een druk stofje waar missertjes niet teveel opvallen. With Shania Twain singing "let’s go girls" I started on the floating blocks at last, with a new quiltingpatern I can make a sloppy start, so I started on a floral fabric, where hiccups don’t show easily. I did 1m² in an hour, ikes, this baby is going to keep me busy for a few days! Het gaat wel lekker, afgezien van dat ik vrij snel door mijn nestje (werkgebied rond mijn naald) heen ben omdat de libellen best wel groot zijn (ongeveer 10 cm), ik moet dus heel vaak stoppen, hernestelen en dan kan ik weer doorgaan, gadegeslagen door een zeer ontdane Zopje; dat ik hem zomaar van zijn lekker bedje afplukte en op de hoek van de bank plantte, zint hem niks, en zodra ik richting keuken loop om een kopje koffie te halen, springt hij alweer op de quilt, heerlijk.

Quilting this huge one in this particular patern is going fine, though the size of the patern forces me to stop to shift my quiltingnest (area surrounding my needle) frequently; the size of the dragonfly is appr. 4" or 10 cm. The woolen batting quilts like a dream, like I mentioned earlier, photo below is the back, look at those dragonflies fly. I got the idea of this patern from Quiltinghideaway . Zopje didn’t like it at all, when I carried him from this quilt to the sofa, he kept staring at me the way only a cat can, and the moment I went into the kitchen to get me some coffee, he jumped back on to the table and claimed the quilt again.

op de achterkant is het patroon beter te zien.En inspiratie voor dit patroon vond ik bij Quiltinghideaway

0 gedachten over “Let’s go girls

  1. Risja

    Wat ben je actief, heel mooi gequilt.
    Het patroon is ook geweldig mooi geworden zoveel anders dan het traditionele vierkante die ik ook heb gemaakt.
    Maar het blijft ook een favoriete quilt van mij.