lekker hapje voor het weekend

Op de valreep plaats ik nog een blogje, want ik heb toch iets heerlijks klaargemaakt voor het quiltweekend! Jullie kennen vast wel mijn zalmwraps, een grote hit en makkelijk van te voren klaar te maken, opgerold in folie in de koeling blijven ze zeker een hele dag lekker knisperig. Zie deze blog

En nu heb ik de tonijnsalade van Johma genomen ipv de Paturain, heb deze over een tomatentortilla uitgesmeerd -ik gebruik de tortilla’s zo uit het pak, dus zonder eerst op te warmen of onder de grill te doen-, in het midden royaler en naar de randen wat dunner, anders pers je tijdens het oprollen de salade naar buiten. Reken op 1 volle eetlepel per wrap, je moet wel wat van de salade proeven.

Verdeel in het midden een handjevol gemengde sla uit een zakje, maar je kan natuurlijk ook zelf sla plukken en in reepjes snijden. En  neem dan een tomaatje, ontpit het en snijd het in kleine reepjes of blokjes. Klein is beter dan groot in dit geval, anders heb je met de eerste hap de hele tomaat al in je mond. Ik had kersentomaatjes en heb er 2 per wrap genomen. Ontpitten is nodig, anders wordt de wrap te nat. Vouw de ene helft van de wrap over de vulling heen, en duw het er tegen alsof je het onder de vulling wilt duwen, en rol nu de wrap stevig op. Komkommer is ook heerlijk bij tonijn, dus als er echt niemand van tomaat houdt, kan je het dus vervangen door dunne reepjes komkommer.

Succes verzekerd! -mits men van tonijn houdt- Tonijnsalade van Johma smaakt zoet, dus het is een optie om toch te proberen bij tonijn-gruwelaars, en gewoon niets te zeggen. Kijken of ze het zo wel lusten, gemeen hè.

0 gedachten over “lekker hapje voor het weekend

  1. Erica

    Mmmm, dat klinkt weer errug lekker! Ga ik zeker proberen, misschien wel iets om mee te nemen naar de bee volgende week…