ben er weer

Het quiltweekend in België (vlak tegen de Franse grens aan, 2 uur en 40 minuten rijden voor mij) zit er weer op, het was geweldig leuk om iedereen weer te zien en te horen. We verbleven met 22 man -meen ik- in een vakantiehuis, een voormalig bejaardentehuis dat nu beetje bij beetje gerenoveerd wordt (hard nodig). 1 Grote toiletgroep beneden en een kleintje bovenste (2e verdieping), 2 douches beg.grond en grote douchegroep op 2e verdieping, en naast enkele kleine slaapzalen van 6 bedden ook zalen met 25 bedden of meer. De foto laat de rechter helft van de zaal zien, waar moeke en ik sliepen.

We (mijn moeder, M& M en ik) sliepen op zo’n joekel van een slaapzaal, genaamd ‘de Walletjes’, echt waar. Het gestommel van afgelopen nachten deed bij mijn moeder de opmerking ontglippen dat M vast mannenbezoek had, waar M gelukkig goed om kon lachen. ("Gebeurt er een keer iets, en dan weet ik me er niets van te herinneren!") Ikzelf dacht eerst nog aan een slaapwandelende M, maar dan zie je dat de rijpe levenservaring van mijn moeder toch tot andere conclusies kan leiden. 😉
Met een nachtrust van steeds maar een paar uurtjes hebben we het elke dag toch getrokken, hoewel je mij nu kan opvegen!
Het douchen was een aparte belevenis; vanmorgen stonden mijn moeder en ik onder naast elkaar in een soort sportdouche-zaaltje- iets van 8 douches met spuitmonden uit plafond en hoog uit de muur- en met een drukknop was het maar afwachten wat voor straal je kreeg en hoe lang de straal zou duren. Na een paar keer uitproberen hadden we allebei een knop gevonden waar ongeveer een halve minuut water uit spoot. Mijn moeder vergeleek het met een hogedrukspuit, kei en keiharde nevel die als naalden in je huid staken, je moest je schrap zetten wilde je niet weggeblazen worden. Met het afspoelen van het ingesopte lijf had ik moeite, op mijn hoofd en schouders kwam harde nevel die de shampoo wel wegspoelde, maar daarna ketste het water af moest ik in de meest onmogelijke standjes staan om het sop ook van tussen mijn billen weg te krijgen. Ach, je kan niet alles hebben he, goede ambiance, goede maaltijden, hele fijne en ruime werk- en eetruimte en aangenaam gezelschap,        wat wilt een mens nog meer.
Ondanks de slechte weersverwachtingen hebben we niet mogen klagen, het regende vooral ’s avonds en ’s nachts, maar het waaide wel enorm; af en toe kneep ik hem als Yvonne zei dat ze even de autobanden ging checken (roken), ze zou toch zomaar weg kunnen waaien.
De show&tell was met veel aah’s en oooh’s, en ook veel geflits, M vergeleek ons met de Japanse toeristen, die de bezienswaardigheden voornamelijk door de oog van hun camera bekijken en thuis pas goed kunnen bewonderen wat ze in het echt gemist hebben.
Het winkeltje van de Birdblocks was een succes, mooie lapjes, mooie hebbedingetjes, gewoon teveel om bij te kwijlen. Zaterdagochtend kregen we een workshopje ‘bloementasje’ maken, er kan een maatje ei in, zo klein en ik ben er een hele dag aan bezig geweest! Maar hij is af, morgen zal ik de foto showen.
Er werd ondanks het vele geklets en heen en weer geloop (vooral van Yvonne, die echt geen zitvlees heeft) toch veel gewerkt aan diverse projecten, soms was het zelfs even helemaal stil in de zaal! Het was er ook warm, dus het kan gewoon zijn dat we massaal zaten te dutten. Er was ook een show van alle antieke quiltjes in wording, zoveel verschillende stoffen, zo mooi allemaal. Mijn moeder won tot haar schrik de loterijblokjes, deze moeten volgend jaar als een affe quilt geshowd worden.

Mijn ogen willen niet meer, ik ga morgen verder. Ik heb wel al de filmpjes op mijn account gezet op Youtube, niet zo’n goede kwaliteit (en zonder geluid) maar dan hebben jullie toch al een idee. Morgen volgen meer foto’s.

0 gedachten over “ben er weer

 1. Renate

  I didn’t understand all but I am sure, you had a great weekend. I enjoyed seeing all the Antique Quilts in progress.
  Renate

 2. miranda sol

  Wat mooi al die antiekskes op een rijtje! Fijn dat jullie het zo gezellie gehad hebben daar tegen het Franse grensgebied. Wist trouwens niet dat ze daar ook de wallen hadden….Lol. Groetjes uit Virginia

 3. marina

  ook ik loop al de hele dag met een glimlach rond, nagenietend van het leuke weekend ! ik vond het leuk jullie te leren kennen en hoop echt om er volgend jaar weer bij te zijn !

 4. marleen

  was weer een geslaagd weekend.en met veel moed naar huis gekomen we kunnen er weer eens invliegen.ben al begonen aan de volgende rij antiek quilt.