Lekker gevoel

De afgelopen dagen heb ik me zo rustig mogelijk gehouden, zie het als interne klimaat control, om oververhitting te voorkomen, maar niks doen is niet mijn ding, en dus waren mijn handen druk bezig. Behalve het huishoudelijke gedeelte van een wasje draaien, wortelcake bakken (en ook een Zorlaks dadeltaart, maar daarvan is geen foto gemaakt) en naar buiten koekeloeren (de deur was niet helemaal dicht, normaal schuiven we hem klem tegen de plank aan, zodat er wel frisse lucht in maar geen katten uit kunnen ontsnappen, tot ze over de plank heen gaan klauteren)
IMG_1123 IMG_1134IMG_1132
Lekker gewerkt aan de Love Entwined, taartpunten rond het kompas zetten en daarna de bloemen er op gezet met Loki heerlijk op schoot,
IMG_1120
even een experiment met een stengel die 2 cm lang en 0,25 cm dik is, ik wist nog niet of ik ze zou appliqueren of borduren.
IMG_1176 IMG_1177 IMG_1179
gewoon met de back basting methode, maar ik heb het bij deze ene gelaten, ik vond het te dik worden onder het taartpuntje, dus heb ik de rest met de kettingsteek er op geborduurd. De blaadjes met backbasting techniek ging prima, lekker ontspannen
IMG_0266 IMG_0269 IMG_0270 IMG_1180
Toen ik de top even op de grond legde om er een duidelijke foto van te maken, kwam Thor gelijk buurten, en gelukkig zonder zijn nageltjes te gebruiken vlijde hij zich neer.
IMG_1168
En nu volgen de grotere bloemen, zie hier het eerste exemplaar, ook weer needle turn met een kat op schoot,
IMG_1175 IMG_1139
dit is wel iets meer werk dan de blaadjes, ook omdat het soms lastig is vast te houden, maar alles op het gemakje, het is geen wedstrijd wie er het eerste mee klaar is.

Hier zie je andere Nederlands(talige) bloggers die er al mee bezig zijn en er over bloggen: Carin met een duidelijke uitleg over bloempunten maken; Anne Marieke;  Willeke; Annemieke; Saskia; Ingrid; Jane; Klara; Klaske; Marijke; Wilma; Ria; Auckje is er ook mee bezig, maar ik kan geen weblog van haar vinden,  misschien heeft ze er geen.  En deze dame is dan wel geen Nederlandse, maar wat heeft ze een duidelijke uitleg gegeven over het maken van de zigzagranden, waarbij 1 diamant 0,75 inch groot is, klein he. Auckje had al eerder uitleg over gegeven op de lijst van Esther.

Het is toch wat, ik, die niet bij de naaimachine weg te slaan is doet nu bijna alles met ’t handje,  het voelt een beetje als vreemdgaan.

0 gedachten over “Lekker gevoel

 1. miranda

  Hmmm, ruik ik daar koffie?????? Die verleidelijke koek roept ook naar mij. En die Shirley, zo aan het handwerken. Is het niet rustgevend? Maar gelijk heb je dat je dat randje van je nieuwste projekt ga doen als die dame. Lijkt me inderdaad een stuk sneller! Greetz

 2. Ineke Hulzebos

  Ook ik heb mij opgegeven, maar nog niet aan begonnen, ik denk dat het drempelvrees is. Zodra ik er ook maar aan begin, ga ik er ook over bloggen.
  Dank je wel voor de link van de zigzag rand.
  Groetjes, Ineke

 3. quiltingingrid

  Je gaat prima met de LE. het wordt heel mooi. In het weekend -weer thuis- ga ik mijn stofjes zoeken voor de bloemen en voor de rand, misschien lukt het ook het randje samen te stellen en dan mee te nemen op vakantie zodat ik daar kan appliqueren.. En die katjes… ze zijn schattig !!

 4. Jose

  Wat een heerlijk stel die 2 ondeugden! Grappig, wij hebben Loki en Odin! Lekker bezig met de applicaties, wordt erg mooi!