Lekker

Door de warmte van afgelopen weken zijn de druiven nu heerlijk zoet, de wespen en vlinders hebben ze ook al ontdekt. Ik pluk elke dag hooguit twee trosjes met beleid, geen zin in een wespensteek.
IMG_0074
Er zitten wel veel pitjes in en het velletje is bij de helft van de druifjes een beetje taai, maar dat zijn allemaal gezonde vezels.
IMG_0049
De katten hebben liever iets hartigs, een vette muis ontsnapte uit de klauwen en verstopte zich onder de Euonymus, een knappe kat die hem nu kan pakken IMG_0052
Jon probeerde het van de andere kant, maar helaas
IMG_0053
Even later sloften ze naar binnen om dan maar gewoon kattenbrokjes te eten, je moet wat hè .

Tegen de middag waren we in het ziekenhuis, manlief moest voor de ct scan en mri scan, gelukkig kon het gelijk achter elkaar ipv de geplande tijden met bijna twee uur er tussen, fijn dat het personeel zo meedenkt. Maandagmiddag krijgen we de uitslag, spannend.

Toen ik halverwege de middag de bananenplant in de volle grond zette, (half dode Rhibes er uitgehaald net als veel varens die tegen de stoep aan groeiden)
IMG_0058
liet Evelien Sherlock buiten, hij was met een muis naar binnen gekomen en zat er mee te spelen. Evelien dacht eerst dat hij met een knuffeltje zat te spelen en vond dat het echt goed op een muis leek, tot het begon te lopen. Gelukkig nam Sherlock het beestje in zijn bek mee naar buiten voordat het bijna onder de bank verdween. Poeh. Ik zag Fay en Sherlock op het gras bij de muis zitten en ging even kijken, en wat bleek: de muis was een rat! Wel was het heel erg versuft en hopelijk geen lang leven meer beschoren. 
IMG_0060
Op de plek waar ik de bananenplant zette stond jaren geleden een oh-dennenboom, en tijdens het graven kwam ik grote stukken wortel en stam tegen, heel veel vermolmd hout met insecten. Ik heb er weer veel van ondergegraven, maar de grootste stukken legde ik bij de takkenhoop naast de vijver. Fay zat om zich heen te kijken, de rat was in geen velden of wegen meer te bekennen, als het dood is ruiken we over een tijdje wel waar het ligt, dacht ik nog🤢
IMG_0070
Strike a pose
IMG_0068
Wat een schatje
IMG_0069
Jon was de hele tijd boven geweest en rook buiten dat hij heel wat had gemist tijdens zijn dutje, volgde zijn neus, vond de rat en maakte met een paar beten een einde aan het lijden van het ratje. 

De deken die Evelien haakt zie je groeien, leuk hoor
IMG_0064
Ze was beneden gekomen en zag dat ze haar haaknaald was vergeten en had er een uit mijn etui gepakt; alle soft grip handgrepen van dit merk plakten als een malle

IMG_0065
Balen, ik heb op advies spiritus geprobeerd om ze schoon te maken, maar dat helpt niet. Misschien aceton? De haaknaalden zijn denk ik een jaar of tien oud.

5 gedachten over “Lekker

 1. Truus

  Jakkes een rat! Wel knap dat Sherlock dit beest kon pakken,tenzij het al niet in orde was. In ieder geval heeft Jon een eind aan gemaakt.
  Vervelend dat je grepen van de haaknaalden nu plakken.
  Dacht dat je het moest inwrijven met ongeparfumeerde babypoeder.
  Dat deed mijn moeder met mijn pop van een zacht soort plastic.
  Mooie deken van Evelien.
  Sterkte met het wachten op de uitslagen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Ingrid

  Ohhh brrrrr een rat.. hoe hebben ze die gevangen? Die zijn toch wel snel.
  Maar fijn dat Jon de guts had ‘m dood te bijten.. pfff

  Handvatten plak. Herkenbaar. Dat plastic materiaal gaat plakken door de weekmakers die erin verwerkt zijn heb ik me laten vertellen.
  De tip van Truus ga ik eens uitproberen. (Mijn haaknaalden zijn van clover)..

 3. Carien

  Inderdaad zijn het de weekmakers van de plasticgrip die zorgen dat het gaat plakken.
  Regelmatig met talkpoeder inwrijven helpt.

 4. mieke

  piep wat een avontuur met de snorrebeesten… een rat.. niet niks zeg… mooi deken van Eveline, fingers crosst voor de uitslagen.
  knuf

Reacties zijn gesloten.