Laatste week van het jaar

Een van de leuke dingen van kerstmis: heerlijk met de familie samenzijn, Sophietje knuffelen, en uiteraard samen eten; 1e kerstdag hadden we een koude visschotel, dit was voor het eerst en is zeker voor herhaling vatbaar.
IMG_1292
2e kerstdag steengrillen met vlees en vis, en 3e kerstdag maakten we de restjes op. En met “we” op 3e kerstdag bedoel ik manlief, dochterlief, driekattenlief en moi. En met deze dagen mag men ongegeneerd nòg een koekje, chocolaatje en een stukje banket krans pakken, er ligt genoeg 🤭 en gelukkig ging er ook wat mee naar huis.
IMG_1297
Gisteren kwam Hitster op tafel, een muziek-kaartspel, echt heel leuk. Ik speelde maar een potje mee, en won nog ook ☺️
IMG_1301
En na afloop uitbuiken, zie je  Jon denken, die er als een wokkel er bij ligt.
IMG_1290
De dagen voor kerstmis maakte ik nog een krans voor aan de voordeur, met een heus bosje mistletoe onderaan.  
IMG_1249
En bakte ik ook nog zalige hartige kaaskoekjes, het recept kreeg ik van Marion’s world ze zijn zo lekker 🤤 Marion is een Engelse duizendpoot die sinds een paar maanden op YouTube filmpjes plaatst, gewoon gezellig om naar te kijken. 
IMG_1230
De koekjes zijn slechts 3 cm in doorsnee, echte eenhapskoekjes, van die weg-etertjes. Voor je er erg in hebt zijn er terwijl je ze op het rooster leggend telt al drie op, en tijdens de gedachte “oei die zijn wel erg lekker”, liggen er alweer drie minder op het rooster. 
IMG_1234
De kerstlichtjes hangen te schitteren in de keuken, zo leuk, helemaal happy. 
IMG_1248
Zelfs de catlady quilt kreeg lampjes, het quiltje hangt aan de deur van mijn naaikamer, en zo hebben we ‘s avonds een verlichte overloop, het staat zo gezellig
IMG_1252
Daags voor kerstmis gingen Jon en ik verder met deel drie van de Quiltville mystery quilt, het zijn veel stukjes die aan elkaar genaaid moesten komen, en wat krijg je als de aandacht verslapt?
IMG_1257
Een hele rits blokjes genaaid terwijl de spoelgaren op was. Pffff, dat ging ons geen derde keer meer gebeuren, opperste concentratie. 
IMG_1258
Hij kreeg er een beetje stijve nek van, en wat is dan fijner dan de vloerverwarming zijn werk te laten doen.
IMG_1253
Sherlock en Fay dachten er het hunne van, die gast spoort echt niet.
IMG_1254
Even later stonden ze alledrie in de keuken om me heen te dansen terwijl ik hun bakjes vulde met lekkers voor de nacht, Fay liep opgewonden heen en weer tussen Sherlock en Jon, ondertussen heel lief miauwend. 

En tot het volgend blogje 👋🏼

5 gedachten over “Laatste week van het jaar

 1. Truus

  Die Jon toch in dat doosje– is toch geweldig hoe poezen zo lenig zijn om in zulke gekke houdingen te kunnen liggen.
  Ziet er allemaal heerlijk uit wat jullie hebben gegeten met de Kerstdagen en dat wordt herhaald met oud/nieuw???
  Een heel goed jaar voor jullie in 2024 en dat we maar ver van ziekenhuizen mogen blijven. Veel liefde,gezondheid en creativiteit voor jullie. 💞👼🍀
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Jacqueline.

  Wat een gezelligheid, al die lichtjes.
  En dat lekkers !
  En de spelletjes !
  Goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2024.

 3. Rita

  Dat ziet er uit als een gezellige kerst. Ik zit nu ook uit te blazen van de kerstdrukte. Bij mij blijven de kerstquilts hangen tot eind januari.
  Katten kunnen toch uiterst merkwaardig reageren. Mijn kat heeft nul belangstelling voor de boom en andere versiering. Ze zit gewoon in de verwarmde vensterbank.
  Ik wens jullie een goede jaarwisseling, ik hou het rustig.

 4. Ingrid

  Wat n mooi gevuld eindejaars blogje. Ik geniet van je schrijfsels.
  Hier is het rustig, kerst en ook oud/nieuw.. heerlijk. Kind heeft zijn drukte bij de familie en daarna met z’n gezin en dst vind ik fijn. Geen verplichting zoals wij dat altijd hadden.
  Ohhhh die Jon, wokkel haha..
  Dank voor je kaart !! Dikke knuffel voor jullie alle drie!!!! Heel mooie jaarwisseling en voor het komend jaar alle goeds en geen gekke dingen hoor!!!

 5. Margeeth

  Heel herkenbaar, dat doordraaien met een leeg spoeltje en als je pech hebt ook nog als je net iets heel ingewikkelds hebt zitten spelden.

Reacties zijn gesloten.