Laatste dag in Engeland

We staan vroeg op, om rond half 9 aan het ontbijt te gaan in het hotel, ook heel goed verzorgd en lekker. Perry z'n suggestie om de 'changing of guards' te gaan zien, wordt 3 stemmig weggestemd, no way, we willen naar huis! We gaan wel eerst langs Canterbury, gewoon een leuk stadje en onderweg wippen we nog even langs een quiltwinkel in Rochester, waarvan ik verder geen adres heb, maar gewapend met een mond kom je er ook wel. In Rochester Strood doe ik in een winkel navraag naar een quiltshop, en het meisje achter de kassa vertelt me dat ik daarvoor in Rochester moet zijn, iets verder doorrijden, over de brug, en dan is het in het begin van de winkelstraat High Street. "Can't miss it, dear.", zegt ze, maar dan kent ze mij niet. Terwijl Perry de auto parkeert, loop ik de High Street in, natuurlijk eerst de verkeerde kant op, maar een meneer wijst me de weg, direct voorbij de memorial moet ik zijn, en jawel, het snoepig winkeltje valt gelijk op, op nr. 74.ik mag foto's maken en loop een dik kwartier later weer naar buiten, met buit, waarvan een deel dus als weggevertje (klik hier) naar een gelukkige bloglezer wordt gestuurd ter ere van mijn 5-jarig blogbestaanPhotobucket Te schattig. Zal ik er toch maar een foto van maken? Nou, vooruit dan, in mijn volgend blogje, want ik wil eerst mijn verhaal over de vakantie afmaken, we zijn er bijna.

In Canterbury aangekomen vinden we een fijne parkeerplaats, en gaan we eerst eten. Het is ondertussen al 1 uur geweest en we rammelen. Het eerste lunchroom/café waar we inlopen is het heel rustig en het ruikt naar de wc's, dus keren we gelijk om. 2e pub ziet er ook heel smoezelig uit, en de lunchkaart is niet om over naar huis te schrijven, dus na een korte blik zijn we ook weer weg. 3x Is scheepsrecht, het 3e eettentje is druk en het ruikt er lekker en wat er op tafels bij gasten staat ziet er smakelijk uit, dus ja, we schuiven aan. Het blijkt een Mexicaanse grillroom te zijn, en je kan kiezen uit naturel, iets pittig, mildly pittig (wat al flink brand) en dan nog 2 stappen hoger op de pittigheidsladder. Je moet je bestelling aan de bar doen en dan brengen ze het naar je tafel, frisdranken kosten 4 pond, maar dan kan je bij de tap zoveel refills nemen als je wilt. We laten het ons smaken -ik heb een maaltijdsalade met gegrilde kip-, en na nog geen uur staan we weer buiten.

Tim en Suzanne willen een punting-trip doen, Perry wilt de kathedraal bekijken en ik wil -what else- op zoek gaan naar een quiltwinkel. We spreken af om rond half 5 terug te zijn op een bepaald punt, waar ik toch maar een foto van neem, voor het geval ik het niet kan terug vinden. Slim he. Ik duik een winkel in waar allemaal snuisterijtjes zijn, en even later loop ik een hobbyzaak binnen die uit meerdere verdiepingen bestaan, beneden zijn stoffen (ook quiltstoffen) en een hele grote rek vol quilterige accessoires.

Ik ben lekker aan het rondsnuffelen als mijn mobieltje mijn aandacht roept. Het is Tim, de puntingtrip ging niet door, want 1 uur wachttijd en dan duurt de trip zelf ook bijna een uur, dus liepen ze wat rond en vroegen zich af waar ik was. Jullie snappen het, ik rekende snel af en ging naar ze toe, dan maar geen quiltwinkeltje meer opzoeken (vlak bij de Kathedraal zat er jaren geleden eentje, meer een handwerkzaak waar ook quiltspullen/-stoffen verkocht werden).  Ik had het adres niet kunnen vinden op deze site van Arnout Cosman We gingen bij een hotel tegenover het ontmoetingspunt naar binnen om in hun restaurantgedeelte wat te drinken, en toen ik hun high tea en afternoon tea zag, koos ik voor het laatste.Photobucket Het zag er elegant uit en smaakte heerlijk, en ondanks dat ik maar voor 1 persoon had gekozen kregen we 3 borden met bestek. Lief he. Even later kreeg ik een belletje van Perry, hij kon ons niet vinden, maar ik zag hem door het raam al lopen en loosde hem zo naar binnen, waar zijn coffee latte al klaar stond.

Toen alles op was gingen we gelijk door naar de auto om naar de Chunnel te rijden, en ook al waren we 2 uur te vroeg (volgens ons kaartje), we konden gelijk mee met de trein. In de trein heb ik nog lekker wat kunnen werken aan een hexagonbloem, dankzij het handige leeslampje die ik voor Suzanne had gekocht in een boekenwinkel in Oxford Street. Toch een lampje gekocht ☺met felle led verlichting.Photobucket In België bij een wegrestaurant nog een broodje gegeten, en om 10 uur waren we thuis, heerlijk! Heel blij onze oudste in de armen te nemen, en haar verhalen van haar vakantie aan te horen. Maar eerst hebben we snel alles uitgeladen, en nog voor we aan de koffie zaten, draaide de eerste was al.

0 gedachten over “Laatste dag in Engeland

 1. Wilma Kuin

  goede tip!!! Ik zweet mijn handschoenen uit!! hihi.. Moet ook nog maar zien of dit mijn ding is hoor… Gaat wel snel….
  Wat een heerlijkheden laat je zien. Ik ga maar snel koken voordat ik mij te buiten ga aan iets lekkers…

 2. Goof

  Ik zit hier op de vroege zondagmorgen te genieten van je reisverhalen. Was al eerder wezen lezen,… ;o)
  Schoot prompt in de lach om je leeslamp,… dat kan ook niet anders,… met jouw verslaving,…
  ;o)))
  En uhm,… bedankt,… nu heb ik ontzettende zin in een high tea,…
  ;o)
  En wie o wie, zal straks de gelukkige zijn,…. en je lieve cadeau in ontvangst mogennemen,…