koninginnedag

Om 1 uur vanmiddag stonden Perry en ik blauwbekkend te wachten op het plein op het optreden van de streetdancegroep Sisa, waar Suzanne ook in meedanste; er stond een harde wind en de zon was ver te zoeken. Maar het was droog en de kinderen hadden het naar hun zin en na een vertraging van een kwartier mochten ze hun kunsten laten zien. Het ging goed en er was meer publiek dan vorige keer in Breda.  Een uurtje later moesten ze op een andere plek in het centrum optreden en hadden Perry en ik even de tijd om op te warmen en wat te eten in de Smalle Pijp, een ‘fríettent. In een kapelletje speelde de Valley Sound bigband klik op die pagina op de rode links rechts en je hoort ze. Het swingde de pan uit, geweldig!

Het was een gezellige drukte in de stad, veel kinderen die hun speelgoed aan de man probeerden te brengen, en ook volwassenen die met hun afgedankte, overbodige of nutteloze huishoudelijke spullen op een kleed op straat stonden; veel Tell Sell dingen zag ik liggen ☺, van die ‘mens wat moet je er mee?’ dingen, kastenvullers.

Gisteren was Perry jarig, ik had de beruchte lange vingertaart gemaakt (met advokaat en Irish coffee) , de schuimtaart had ik -heel lui- gekocht. Verder had ik 2 liter blanc manger gemaakt en die waren we  vergeten op te eten na het avondmaal, dus daar zitten ze nu beneden van te smikkelen geloof ik. De helft heb ik gisteren aan de familie weggegeven, een beetje traditie is dat, mijn schoonfamilie is daar gek op omdat hun moeder dat altijd met kerst maakte. En hoe meer je weggeeft, hoe minder je zelf kan (over)eten. De chocoladekoekjes die Perry kreeg van mijn moeder zijn nog niet op, onvoorstelbaar want ze zijn super!

0 gedachten over “koninginnedag