groen

Ons gazonnetje ligt er precies een week, en gisteren moest het al gemaaid worden, en dus moest ik gisteren op pad om een maaier te kopen. In de garage bij ons oude huis staat wel een grasmaaier, maar die kan niet meer op hoogte afgesteld worden, dus zou die dit grasveld te kort afscheren. Bij de eerste zaak waar ik zocht was het gelijk prijs, een hele mooie bloedrode Wolf maaier, met accu maar ook met aansluiting op het lichtnet voor als de accu leeg is. Plus hij kan het gemaaide gras ook kleiner snijden en weer uittuffen, mulchen heet dit in tuintermen. Zipje en Zopje kunnen dit ook met muisjes doen, maar dat even terzijde. Ik heb gekozen voor de kleinste die 37 cm breed maaioppervlakte doet, breed zat. Ik zag net dat de accu die er bij zit ook te gebruiken is bij andere spul van Wolf, handig voor bv de graskanter!

Gisteren heeft de moiboy van een installatiebedrijf een nieuwe pijp buiten gemonteerd; nu komt de afvoer van de HR ketel tot boven het dak  uit en komen de gassen niet meer via het raam onze slaapkamer binnen. Evelien vroeg of ik om deze knul speciaal had gevraagd om te komen, maar ik geloof niet dat ze op dat bedrijf daaraan meewerken.

De modem van de pc’s is stuk, op d’een of d’ander manier lukte het Perry wel om via een apart kabeltje buiten het ding om zijn pc aan de praat te krijgen, wat een beetje verdacht overkomt in de ogen van de kids. Uitgerekend op de eerste dag van hun vakantie doet internet het niet bij hun! @home gaat een nieuw verhuispakket opsturen, kan er al dinsdag zijn, maar ’t kan ook pas vrijdag  aankomen. Ach, er zijn ergere dingen hoor; lekkage in je keukenkastje en een monteur die pas maandag kan komen (na boos worden, anders was het pas dinsdag geworden). We doen het er maar mee, dan maar even geen water in de keuken.

En nu nog even lekker naar buiten, genieten van het mooie weer voor zolang het duurt; morgen nog en dan schijnt het weer kouder en natter te worden, goed voor het gras moet ik maar denken. 

0 gedachten over “groen