klussen

Tim komt vrolijk lachend met een vriend thuis, net de punten opgehaald van school. Ze lachten allebei dus denk je toch dat het overal goed zit, nou, een 1 voor Duits noem ik niet goed en als ik de vriend vraagt wat hij er voor had krijg ik ook lachend  "ook een 1" te horen. Staan ze beiden nog op een 7 op hun eindlijst, en dat is toch genoeg, waarom harder leren dan nodig? Aââârgh!

Leuker nieuws dan: gistermorgen hupte er een rode eekhoorn door de tuin langs de heg. 800pxeichhc3b6rnchen_dc3bcsseldorf Ik zat in m’n uppie in de kamer te joelen van plezier (je kan maar ergens lol in hebben) en toen rende ik naar boven om de digi te halen, maar toen was hij natuurlijk al lang de tuin uitgehupt. Deze foto komt dus van ’t internet. Eekhoorntjes zien er schattig uit, maar als ik zo op internet kijk zie ik veel anti-squirrel tips,  vooral vogelliefhebbers zien ze liever gaan dan komen. Ik heb het idee dat katten ze ook niet leuk vinden, misschien hierdoor dat vooral Zipje soms huiverig is om na een wilde nacht naar buiten te gaan, hij kijkt dan zo bangerig naar de deur. Leuk filmpje gevonden:

De tuinhuisjes staan momenteel op klossenvan de grond af; er moet toch fundering onder om te voorkomen dat de boel na een regenbui blank komt te staan en na een strenge winter alles scheef zakt. Ook was het wel handig zo om de stookkosten van de sauna zo laag mogelijk te houden en niet vast te vriezen aan de douchevloer. Dus werken ze hier nu een beetje tegendraads, donderdag gaan ze de vloer storten en het isolatiemateriaal wat er onder moet komen ligt al op de oprit. Volgende week kunnen ze dan de tegels op de vloer lijmen en hopelijk gelijk douche en wc plaatsen, die we trouwens nog moeten kopen. Het schuurtje dat als fietsen/berghok gebruikt gaat worden krijgt als fundering een extra laag stoeptegels, dit moet al voldoende zijn.