Klamme handjes

Vanmorgen moest ik Zopje van de quilt afjagen, ik had hem op tafel gelegd om er aan te beginnen, toen ik me bedacht dat ik mijn koffie was vergeten te pakken, en toen ik terug kwam wilde hij zich net lekker settelen. Gelukkig kon hij zich ook vinden in het alternatief dat ik hem bood, het plaatsje op de bank, ook op een quilt, en kon ik de bies verder tegen naaien
Photobucket
’s avonds begon het te regenen en kwam Zipje pas binnen, puitnat zeeg hij neer op mijn stoel, en terwijl hij zich begon te wassen, lag zijn broer geduldig op de loer, klaar om aan te vallen op het moment dat Zipje zou gaan eten.

Els vroeg wat dat voor clipjes waren die ik gebruikte, en bij het Google-en (op Clover klemmetjes) om door te kunnen geven waar ze deze kon kopen, kwam ik op een heel ander soort klemmetje terecht, de tepelklem, maar ze heten ook Clover klemmetjes. Au, ik moet er toch niet aan denken hoor; de website heet niet voor niets Niet-lief
Photobucket
Ojee, je zou toch maar in alle onschuld Clover klemmetjes op je verlanglijstje zetten, en dan krijg je deze,  dan kijk je toch wel gek op denk ik; hier in huis zou er gebulderd worden van het lachen, dikke knipogen over en weer, vast wel. Onderstaand filmpje kan je met gerust hart bekijken terwijl anderen door de kamer lopen, een dame legt uit en laat zien hoe de clips werken, die ik gebruik om de bies vast te zetten, leerzaam!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0zqtj6xG4Sg]
De Girls Day Out was tegen de eind van de middag klaar, de label heb ik een eind van de hoek af vast gezet (foto volgt nog), omdat hij de hoek te stug maakte (dikkere stof), dit zag ik pas nadat de bies er al helemaal tegengezoomd op zat; hij duwde de hoek gewoon naar buiten toe.
Photobucket
en hier hangt de quilt
Photobucket Photobucket
even kijken hoe hij staat, nog niet als een plankje zoals ik ze graag heb, maar wel een plaatje. Na het showen heb ik hem gelijk op de grond gelegd, en bedekt met natte handdoeken mag hij blijven liggen tot hij droog is,
Photobucket
en ik bedacht me toen, dat ik een stap heb overgeslagen, namelijk het wegwerken/verwijderen van de losse draadjes. Ik hoop dat ik vannacht goed kan slapen, want sinds de quilt onder de natte lappen ligt, ben ik ongerust; zal er niets doorbloeden van borduurgaren of stof? ‘k Heb al een paar keer gekeken, maar voor zover ik het bij avondlicht kan zien, niets geks nog ontdekt, poeh, spannend hoor. Misschien dat ik hem aldus nog moet wassen, met colourcatchers en op delicate wasprogramma, de stitcherylapjes zijn ook door zoveel handen gegaan, de afgelopen jaren, zoveel kwijl dat daar op zit, dat willen we niet weten.

Hoe doen jullie dat met stitcheries/borduurwerk? Wel of niet zelf wassen?

0 gedachten over “Klamme handjes

 1. AdrieJ.

  Shirley, wat is ie mooi geworden!

  Stitcheries heb ik nog nooit gewassen na het maken?! Het teveel aan lijntjes en evt. vlekjes vielen, ná het doorpitten, eigenlijk niet meer op en dus is dat nooit gedaan (door mij )
  Want wat degene deed die van mij ooit (10 jaar geleden) een redwork quilt Cadeau kreeg…….?
  Weet ik niet, nooit gevraagd, nooit gehoord! ‘k Zal het eens aan haar vragen, ( mailtje sturen ) ze is verhuisd naar Zweden, dus zo vaak zien we elkaar niet.

 2. ilse

  Wat een verhaal, oh die klemmen, de goede dan, zijn een droom. Ik werk er ook graag mee, veel handiger dan omspelden.
  En je quilt hangt er net als in een galerie. Wannee hou je open huis, je hebt genoeg te zien en bewonderen?
  Ik duim mee dat er niets doorloopt. Heb je het wel, zou ik niet wassen adviseren. Maar maak de getroffen plek opnieuw nat, en leg er een nieuwe witte handdoek op. Dat witte zuigt dan alles op (werkte bij mij ooit perfect). Succes en geniet!

 3. Inge Slaats

  Oh, wat is-tie mooi en wat hangt hij daar prachtig. Ik ben echt jaloers op al die plekken die jij in je huis hebt om quilts op te hangen en zo mooi met spotjes erop gericht. Gaaf!
  Ik heb mijn stitcheryquilt (met huisjes) gewoon gewassen met doekje en is prima gegaan.
  Die wonderclips lijken heel handig en het scheelt veel werk als je de binding op de machine kan doen. Het vastzetten aan de achterkant doe ik nog altijd met de hand. Misschien toch eens op zoek naar die clipjes.

 4. Francis

  Geweldig mooi, de quilt en de plaats waar de quilt hangt!! Jemig, wat een hal! Dat is bij mij het probleem, de enige muur waar geen kast tegenaan staat is het stuk boven de bank. Maar daar hangen fotolijstjes. Dus grote projecten moeten wel op bed terecht komen.
  De combinatie van stitchery en patchwork vind ik erg mooi! Afwisselend!
  En wat wordt je volgende quilt?