Keuzes maken

Margeeth heeft haar kaarten geshowed, dus mag ik de fibermail kaart laten zien die ik voor haar heb gemaakt:Photobucket Het kattenkopje komt van een paneeltje af, en de bloempjes en blaadjes uit andere stofjes geknipt, vast gestreken en gestikt. Op de achterkant van de ondergrondstof -de beige blaadjes- had ik een dikke vlieseline ter versteviging gedaan, en toen alles op maat was gesneden en met de cordonsteek was omgezoomd, heb ik een kaart op de achterkant geplakt met knutsel/textiel lijm van de Hema.

De top is af, "'t Werd tijd,", dacht Zopje, maar hij zag me met het fototoestel en nam de benen, genoeg is genoeg.Photobucket En nu de Prairie Points (PP's), ik maak ze van 6 inch vierkantjes, en heb er 6 op 40 cm nodig, dus rond de hele quilt komen er pak en beet 132 (ik tel de tegelsx 6). Photobucket Gelukkig dat ik genoeg stof heb, ik ga vanavond de blokjes snijden. Maar dan, leg ik de PP's gewoon gelijk tegen de top aan, of zet ik eerst een piping en een lichte border tegen de top, en dan de PP's? En zoja een piping, in welke kleur, gut-o-gut, wat een dilemma's. Kijk maar even mee, als je maar 2 foto's ziet, moet je op de foto klikken, want het is een collage van 4 foto's.

Photobucket Ik kan natuurlijk ook de PP's tegen de border aan zetten zonder dat er een piping tussen border en top komt, da's ook nog een optie. Ik werd verliefd op deze quilt toen ik hem zag in de film 'You've got mail' met Meg Ryan,Photobucket maar nu zie ik dat de blokken (stukje kleiner dan ik ze heb gemaakt) bij deze quilt op de punt liggen, dus wat zal ik doen. uithalen of zo laten.

to be continued

0 gedachten over “Keuzes maken

 1. Laura

  Hoi Shirley, zou de blokken gewoon zo laten als je ze nu hebt, het geeft meer ‘ruimte’ in de quilt. En wat betreft de prairiepoints, die met dat roze piping randje past er helemaal bij, foto nr. 3 dus. Succes.

 2. Merel

  Ja, ik zou ook gaan voor optie 4, maar ja Rood is dan ook echt mijn ding. Easy choice 🙂
  En gewoon lekker zo laten, het is jouw interpretatie, en bovendien, anders maak je er toch ‘gewoon’ nog een, LOL
  Groetjes, Merel
  (ik blijf wel bezig he)

 3. Else

  Oh ik ben wel voor 3, en wat lees ik dan uithalen? Ja daag zo laten en vooral doorgaan. Fijne zondag, knuffel Else

 4. miranda sol

  hmmm…ook ik vind #4 het mooist….en als je zin heb in uithalen….mijn zegen heb je! Gelukkig mag jij kiezen…en het evenueel zelf doen???

 5. marja-brabant

  Uithalen, neee, het is mooi zoals het nu is hoor, eigen interpretatie:) En hoewel ik een enorme fan ben van rood, zou ik toch voor nr 3 gaan, denk dat het rood anders te veel gaat overheersen.
  Marja-Brabant

 6. Adrie Jansen

  Uithalen??? Díe is gek! Mooi toch zo?
  En ik zou voor de roze (nr.3)gaan, geeft het meest de sfeer van de hele quilt weer!
  En dat zeg ik, die eigenlijk helemaal nooit met zachte kleuren werkt 😉
  Groetjes, AdrieJ.