Kerstsfeer

Tropische temperaturen buiten, maar binnen op mijn naaikamer zit ik met de airco aan en een glas vlierbloesemlimonade binnen handbereik bezig met het maken van een kerstquiltje, het doet me denken aan Australie, waar hitte en kerstsfeer hand in hand gaan……. in december. Monique van Quiltshop Leur vroeg of ik voor de winkel de kerstquilt “Under The Mistletoe” van Anni Downs,  wilde maken. Ze had de stoffenserie binnen, om te smullen zo lief, en daar hoort uiteraard een voorbeeldquilt bij.
IMG_8984 Met een tas vol stof en het patroon toog ik donderdag huiswaarts, in het weekend op het gemakje stroken gesneden volgens patroon,
IMG_4234 en de kleine printjes en het middenstuk uit het paneel gesneden (was spannend), en toen ben ik aan het naaien gegaan.
IMG_8987 IMG_8997
Het is zo simpel, een kind kan de was doen, de top zat dan ook in no-time in elkaar!
IMG_9001 Het is een beeldig quiltje geworden van 74×74 cm, zo eenvoudig om te maken, ook omdat de maten in de beschrijving perfect klopten.
IMG_9011 IMG_9012 Je houdt als bonus hele mooie stukken van het paneelstof over. De twee gebogen kerstbomen kan je dan op vlisofix oid strijken om dan op stof te appliqueren. Kijk maar eens hier op de blog van Anni Downs wat ze van het paneel heeft gemaakt, enig!  Morgen ga ik verder, doorquilten, maar hoé is nog de vraag, ik heb de paneelblokken alvast in de ditch gequilt in afwachting op inspiratie, ik zal zeker om de printjes in de paneelstoffen quilten, gewoon vlak langs de lijntjes.

Ik had er een katoenen vulling van Hobbs bij gekregen, dit is voor mij voor het eerst dat ik hiermee op mijn Bernina quilt, en als het aan mij ligt ook de laatste keer 🙁 Wat een taaie, stroeve onderneming voor mijn machine die wollen vulling gewend is, oei. Ik was blij dat ik met sandwichen geen lijmspray had gebruikt maar speldjes, anders had ik de lijmspray de schuld gegeven.
Toen ik deze vulling onder ogen kreeg, zag ik gelijk iets wat ik ooit had gehoord op YouTube, over de goede kant van de vulling die naar boven moet liggen om het doorquilten te vergemakkelijken.
IMG_9016
Als je goed kijkt naar de foto zie je de gaatjes die gemaakt zijn door fabrieksnaalden tijdens het bewerken van de vulling.  Het inprikken geeft kleine putjes aan de bovenkant (rechter deel van de foto), en aan de onderkant waar de naalden er uit gaan zie en voel je kleine bobbeltjes (de omgeslagen hoek toont de onderkant); de putjes kant is de bovenkant waarop je de top legt, en de bobbeltjes wijzen dan naar de achterkantstof. Als je het eerste doet gaat het tweede automatisch goed. 🙂

 

3 gedachten over “Kerstsfeer

 1. Yvonne

  Ppfff…..met de hitte van de afgelopen dagen in kerstsfeer….dat doet inderdaad denken aan Australië. Leuk en simpel quiltje met die panels. Ook wel eens lekker als tegenhanger van de meer ingewikkelder quilts!

 2. Truus

  Dit quiltje is erg leuk geworden en door de panels makkelijk voor dit jaar Kerst af te maken.
  Je hebt al mee gedaan aan de give-away van Anni?
  Heb ook nog nooit met Hobbs gewerkt en als ik dit zie dan blijf ik toch maar bij de dunne tussenvulling.
  Succes met je quiltpatronen
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.