Kerstbee

In Heerle waren we er vroeg bij, Kerst vieren met alle beeleden, nou ja, bijna alle, want er waren een paar ziek, en andere verhinderd wegens ziekte in de familie, heel jammer. Bij binnenkomst werden we al getrakteerd op een mooi kerstlapje van de zaak, en deelden andere dames kerstwensen uit, er stond taart klaar van Els, die onlangs vierde dat ze 55 jaar getrouwd was, chocolaatjes werden uitgedeeld, op tafel stond ook nog wat snoeperij, en Janny ging nog rond met Gluhwijn in mooi versierde glaasjes. OMG Als ik dat had geweten, had ik niet zoveel pasta genomen vanavond.

We hadden opdracht gekregen om een schaaretuitje te maken, zoals we vorig jaar voor elkaar een mugrug hadden gemaakt, ik heb de foto’s hiervan maar even van stal gehaald, altijd leuk om nog eens te bekijken:Mooi ingepakt werd het verzameld, werden er lootjes opgeplakt, en kregen we hetzelfde nummer als bewijs dat we hadden ingeleverd, dacht ik. Maar nee, deze lootjes moesten we een x-aantal keer naar links doorgeven, en hoe simpel als deze opdracht ook was, er zitten altijd mensen bij die niet opletten, en stagneert de boel. Gelukkig zaten we een uur later allemaal met een uitgepakt scharenetuitje, de een ingewikkeld, de ander eenvoudig, maar een ding hadden ze gemeen: ze zagen er beeldschoon uit, en waren allemaal met liefde gemaakt,

3x raden welke ik heb gemaakt…..
Deze drieluik kreeg ik (gemaakt door de moeder van Saskia), op de foto hierboven -rechtsonder- zie je hem dichtgevouwen, er kunnen 2 schaartjes in, speldjes, en in het middelste vakje past denk ik een klosje garen, multifunctioneel.

en ik was ook flieft op deze kikker, zo lief als die lacht!


Janny werd nog extra verwend met dit schattig kerstboompje, en eer we er erg in hadden was de avond voorbij, en reden we weer huiswaarts, met de stoelverwarming aan voor warme billekes, helemaal voldaan.