Toen ik vanmorgen vroeg de kinderen wakker maakten -er zouden om kwart voor 8 installateurs over de vloer komen -bleken Tim en Evelien ziek te zijn, hoofdpijn, bibberig en misselijk, griep misschien? Het heerst, dus heb ik mijn hulp ook maar afgebeld voordat ze het virus mee naar huis neemt en haar 2 kleine kindjes besmet. Terwijl Suzanne en ik de straat uit fietsen (heerlijk weer) zag ik de wagen van de installatie de straat in rijden; Perry was even thuis gebleven tot ik weer terug was. De mannen konden aan de slag met monteren van de douchescherm in de grote badkamer en de wastafel en spiegelkast in de  kleine badkamer.

Het was heerlijk om te fietsen, er stond amper wind, het was droog en niet te koud en met een mooie roze zonsopgang fietste ik in stevig tempo weer terug, wat voelde ik me gezond en heel even ontroerde me dit, wat een schril contrast met 1½ jaar geleden.

Terwijl de mannen boven bezig waren, ging ik in de garage aan de slag met dozen leegruimen. De kasten die er al stonden had ik voorzien van planken en kon het uitpakwerk beginnen met de vuilnisbakzak bij de hand want hoeveel kattenbakpoepschepjes, Disneyregencapejes en afgeknipte electradraden heeft een mens nodig? Gelukkig waren de ‘wie weet kan ik ze nog gebruiken’spiegels gebroken, scheelde weer in opbergruimte. Er staat nog 1 doos welke ik zo ga tackelen, zit vol met skates dus dat is zo gedaan.

Tussen de middag bracht ik weer veel lege dozen naar ons oude huis- wel makkelijk als je zo’n grote oposlagruimte hebt- en luisterde ik naar de radio. Ik kan heel veel langs me heen laten gaan, wind me zelden op over futiele dingen, maar 1 ding begint toch behoorlijk irritant te worden: reclames die niet gewoon gesproken of gezongen maar gefluisterd worden. Mankeren ze wat aan hun stembanden, of zitten ze met meerdere opnames gelijkertijd in 1 opnameruimte, dat ze de andere niet willen storen? Eerst was het met 1 advertentie en nu hoor je bijna niet anders meer. Achtelijk gedoe, het heeft alleen tot gevolg dat ik de radio even heel zacht zet, of op een andere zender; ik weiger hier naar te luisteren.

Om 2 uur waren de mannen klaar, nu mogen we tot morgenavond niet douchen in de grote badkamerGrbadkamer  en niet de wastafel gebruiken in de kleine badkamerKlbadkamer_1   vanwege de kitranden die goed moeten drogen. Dat gaat een gezellige drukte worden op de overloop morgen, als Tim en Evelien nog te ziek zijn voor school zal het wel gaan. Anders douche ik me wel als alles de deur uit is. En hoera, de kranen zaten er bij! Nu moet enkel nog een rekje en planchetje in de kleine badkamer opgehangen te worden, en in de grote badkamer een lamp naast de douche.

Evelien ligt in diepe rust, Tim is even naar beneden om wat te eten, hij ziet er nog pips uit met donkere ogen van de hoofdpijn.

0 gedachten over “