kamer zoeken

Sinds een paar dagen krijgt Evelien dus via een speciale kamerzoeksite kamers aangeboden, maar tot nu toe nog niks waarvan ze zegt "Ja, dat is ‘em!". Kamers varierend van 4 m² tot 24 m², en dan gaan de prijzen van €185 tot €550 per maand. Kamers waarbij ze eerste instantie denkt "Ja" blijken na het verder lezen toch een vette "Nee" te worden, soms doordat ze het huis moet delen met jongens -die ook nog hun foto’s showen en dan onder de noemer ‘griezels’ vallen-, tot specifieke eisen die gesteld worden aan de toekomstige huurder (meestal een leeftijdsgrens van 20+). Gelukkig hebben we een escape, ze mag in Zaandam ‘op kamers’ bij haar oom en tante voor 3 maanden. In die tijd kan ze gewoon doorzoeken, of kunnen wij de knoop doorhakken betreffende een appartement kopen in de buurt van de UVA.

Nog even wat verder gaan met de sterren, ik denk er over om ze van driehoekjes te maken; zo omzeil ik het inzetten van de lichte stukjes namelijk, want hoe langer ik naar dat affe blokje kijk, hoe meer ik me stoor aan de ‘foutjes’. Ja foutjes, ik weet het, ik ben gestoord. Maar ik heb ook gezien dat er van dat soort sterren hierna nog 28 gemaakt moeten worden! Verhip, ik zie nu dat ik er geen driehoekjes van kan maken, toch maar gewoon tandjes op elkaar doen en doorzetten?

Photobucket

En eindelijk durft Zipje nu wat Zopje al altijd durfde, nl onder de hordeur heen kruipen om in en uit te lopen; hij doet het wel in draf, want hij vindt het doodeng. Maar hij is wel trots op zichzelf, want hij komt al kletsend de kamer in, springt bij me op schoot om me uitgebreid te begroeten en gaat dan pas de garage in om te eten. Heerlijk beest, ook omdat hij zijn nagels nooit zal gebruiken, in tegenstelling tot Zopje, die me altijd een nagelmassage geeft! Sinds Zipje een paar jaar geleden zijn staartbeentje heeft gebroken heeft hij er een hekel om aan om aan zijn onderrug aangeraakt te worden, en daarom durfde hij ook nooit door het kattenluikje te kruipen. Ik heb aan weerszijde van het luikje (dat in het schuurtje zit) een spijker geslagen en toen een ijzerdraad er tussen gespannen waar het luikje op rust; zie het als een soort afdakje, maar wel tochtig in de winter.

0 gedachten over “kamer zoeken